Varjon sisar, Lucinda Riley.

Varjon Sisar, Lucinda Riley.

⭐⭐

Seitsemän sisarta sarjan kolmannessa osassa Tähti D'Apliese on tottunut tiiviiseen yhteiseloonsa sanavalmiin CeCe-sisarensa kanssa, mutta heidän adoptio-isän kuoltua hän huomaa kaipaavansa itsenäisyyttä. Omalaatuisen Papa Saltin jättämä vihje vie hänet vanhan lontoolaisen kirjakaupan ovelle jossa käy ilmi että Tähden tarina liittyy vahvasti vuonna 1909 Englannin Järviseudulla eläneeseen Flora MacNicholiin. Pala palalta Tähdelle selviää sekä Floran että hänen oma taustansa.

🔹

Tähden kirja sijoittuu Englantiin, sekä nykyaikaan että 1900-luvun hovin seurapiireihin. Yleensä hovielämän käänteet kiinnostavat minua, mutta tässä kirjassa edes historiaosuus ei oikein viehättänyt. Koko seitsemän sisaren sarjassa tämä on mielestäni huonoin kirja. Tästä syystä annan vain kaksi tähteä viidestä.

🔹

Aiemmissa kirjoissa on kuvattu että Tähti on hiljainen ja herttainen, Cece taas kovaääninen ja töykeähkö. Tähti ja Cece ovat aina olleet yhdessä, lähestulkoon kaksosia. Ajattelin aluksi että pitäisin Tähdestä joka eli ns. sisarensa varjossa. Sen sijaan Tähti lähinnä ärsytti minua. Miksei hän muka voinut sanoa sisarelleen miten haluaa asua, mistä haaveilee yms, kun hän kuitenkin ajatteli asiaa? Ärsytti että kirjoissa mielestäni vahvasti syytettiin että Cece dominoi Tähteä, vaikka Tähti itse ei puuttunut tilanteeseen mitenkään ja antoi ymmärtää että kaikki on hyvin. Sitten kun hän vihdoin jotain teki, niin tuntui että hän hylkäsi sisarensa kokonaan ilman mitään selityksiä. Mielestäni se teki Tähdestä itsekkään. Tämä vaikutti toki lukukokemukseen kun en pitänyt päähenkilöstä.

🔹

Paitsi Tähden käytös niin tässä kirjassa ihan toden teolla ärsytti raha. Miten Tähti pystyi vain harrastaa välillä työntekoa minimipalkalla? Millä hän aiemmin eli? Miten sisaruksilla kaikilla on loputtomasti rahaa mutta palkkatyötä heistä harrastaa vain muutama? Miksei kukaan ikinä kysynyt heidän isältään mitä tämä tekee työkseen, miksi tämä on adoptoinut heidät ja missä ihmeessä se seitsemäs sisko on? 😅 

🔹

Kommentit

Suositut postaukset