Kysymyksiä joita minulle on esitetty keskitysleiristä, Hédi Fried.

Kysymyksiä joita minulle on esitetty keskitysleiristä, Hédi Fried.

⭐⭐⭐

Hédi Fried on ruotsalais-romanialainen kirjailija ja psykologi joka lapsena selvisi holokaustista sekä Auschwitzissa että Bergen-Belsenissä, ja pääsi lopulta turvaan Ruotsiin vuonna 1945. Tässä kirjassa Fried listaa kysymyksiä joita koululaiset ovat häneltä kyselleet keskitysleiristä.

▪️

Hédi Fried käy kirjassaan koululaisten kysymyksiä läpi perusteellisesti ja hyvin asiallisesti. Kauheuksiin ei pureuduta syvästi mutta asiat kerrotaan suoraan niin kuin ne olivat. Kokemukset ovat luonnollisesti rankkaa luettavaa. Myös nykyaikaa ja Ruotsiin sopeutumista koskevat kysymykset ovat surullista luettavaa, miten ihmiset ja maailma eivät opi kohtelemaan toisia hyvin. Fried on kulkenut kouluissa puhumasta kokemuksistaan kolme vuosikymmentä, jotta tulevien sukupolvien ei tarvitsisi kokea samaa. Kunnioitan suuresti hänen elämäntyötään.

▪️

Kirja on mielestäni nuorelle koululaiselle hyvä luettava esimerkiksi historiantuntien jälkeen jotta aiheesta oppisi laajemmin. Kirja on mielestäni kuin kevyt oppikirja. Yritin ensin kuunnella tätä, mutta nopeasti huomasin että tämä toimi paremmin itse luettuna. Annan kirjalle kolme tähteä viidestä ja kiitän kirjailijaa syvästi että hän jaksaa puhua kokemuksistaan. ❤️

▪️

Kommentit

Suositut postaukset