Keskiyön kirjasto, Matt Haig.

Keskiyön kirjasto, Matt Haig.

⭐⭐⭐⭐⭐

Kääntäjä: Sarianna Silvonen

Aulakustannus

”Elämän ja kuoleman välissä on kirjasto. Jokainen kirjaston kirja antaa mahdollisuuden kokeilla toisenlaista elämää. Millaista elämäsi olisi voinut olla, jos olisit tehnyt toisenlaisia valintoja? Jos voisit perua sen, mitä kadut, tekisitkö jotakin toisin?”

Nora on 34-vuotias eikä elämässä ole kehumista. Hän on yksinäinen, masentunut, saanut juuri potkut ja hänen kissansa kuoli juuri. Nora ei jaksa enää ja ottaa yliannostuksen pillereitä. Kuoleman sijaan hän päätyy elämän ja kuoleman välissä sijaitsevaan kirjastoon, jossa voi kokeilla kaikkia niitä elämiä, jotka olisi voinut elää.

🔹

Tämä kirja lumosi minut täysin. Mietin usein ihan liikaa millaista olisi jos olisin tajunnut tehdä eri valintoja, välttänyt virheet ja tuskan? Tämä kirja vastaa siihen Noran osalta ja kiinnosti siksi. Kirja itketti ja ihastutti suunnattomasti. Tunteet vaihtuivat epätoivosta toivoon ja masennuksesta iloon, ja kokonaisuutena kirjasta jäi toiveikas olo.

En ole ennen lukenut Matt Haigia, mutta lisäsin nimen lukulistaan. Hänen tekstinsä on helppolukuista ja lennokasta, vaikka aihe tässä kirjassa on syvällinen. 

🔹

Luin kirjan päivässä kun en malttanut lopettaa, ja olisin toivonut että se olisi pidempi. Olisin halunnut lukea useammasta Noran elämästä, ja olisi ollut kiinnostava tietää lisää tästä toisesta matkaajasta jonka Nora kohtasi. Ken tietää, ehkä tästä voisi tulla jatko-osa? 

Annan kirjalle täydet viisi tähteä. Ihan vain siksikin että tässä kirjassa on maailman paras lausahdus: "Miksi kaivata toiseen maailmankaikkeuteen kun täällä on koiria?"

🔹

Kommentit

Suositut postaukset