Se on ihan susi - Suomen viehättävän susikirja

Se on ihan susi - Suomen viehättävän susikirja

Maia Raitanen

⭐⭐⭐⭐⭐

Kirja pyydetty ja saatu kustantajalta arvostelukappaleena, kiitos Intokustannus ❤️

Esittely: "Suden levinneisyys maapallolla on yksi suurimmista heti ihmisen ja hiiren jälkeen. Suomen susi valloitti jo jääkauden päätyttyä, ja aluksi ihmiset ja sudet tulivat hyvin toimeen keskenään. Susi on sosiaalinen, viisas ja taitava eläin, jolle perhe ja lauma ovat luonnollinen tapa elää – silti se on vahva myös yksin.

Se on ihan susi on kiehtova kirja parjatusta ja rakastetusta petoeläimestämme. Ihastuttavasti kuvitettu kaikenikäisten tietokirja tutustuttaa lukijan suden elämään, lajityypilliseen käyttäytymiseen ja historiaan"

Minä olen pohjattoman eläinrakas ihminen, ja luonnon ja villieläinten tukija. Tämän vuoksi kiinnostuin heti tästä kirjasta kun näin sen. Susi on usein maalattu pelottavaksi eläimeksi jo lastensaduista lähtien, ja mediassakin susi on yleensä esillä vain negatiivisessa mielessä. Siksi ilahduin kun nyt julkaistiin ulkoasultaan hyvin kaunis ja tekstiltään rehellisen informatiivinen susikirja.

Kirjassa kerrotaan millainen eläin susi on, mitä se tekee, miten se käyttäytyy, miten se elää. Biologiset tiedot ovat tarkkoja ja kiinnostavasti kirjoitettu. Lisäksi kirjassa kerrotaan suden elosta nykymaailmassa ja historiasta kansantaruissa. Kaiken aikaa seurana on kaunis, suorastaan ihastuttava kuvitus. Kirjailijan piirrokset ovat todellisia taideteoksia, rakastan näitä kuvia! 

Annan kirjalle täydet viisi tähteä. Se todella on viehättävin susikirja mitä tulet löytämään, ja sopii kaikenikäisille! Ainut mitä jäin kaipaamaan olisi ollut enemmän tietoa suden valitettavasta salametsästyksestä ja uhanalaisuudesta. Susi on Suomessa erittäin uhanalainen laji (lähde www.suurpedot.fi).

Kommentit

Suositut postaukset