Metsästäjätär, Kate Quinn.

 Metsästäjätär, Kate Quinn. 

⭐⭐⭐⭐



"Häntä kutsuttiin die Jägeriniksi - Metsästäjättäreksi. Hän oli erään SS-upseerin nuori rakastajatar Saksan miehittämässä Puolassa, järvellä järjestettyjen hohdokkaiden juhlien emäntä, innokas ampuja."

Eletään toisen maailmansodan jälkimaininkeja. Englantilainen kirjeenvaihtaja Ian Graham jahtaa natsirikollisia kumppaninsa kanssa Euroopassa. Suurin saalis olisi die Jägerin, jonka Ian henkilökohtaisesti haluaa saada kiinni saadakseen rauhan. Hän yhdistää voimansa entisen neuvostolentäjän Nina Markovan kanssa löytääkseen metsästäjättären.

Samaan aikaan Amerikassa Jordan McBride suunnittelee opintojaan ja tulevaisuuttaan, kun hänen isänsä esittelee tälle uuden morsiamensa. Jokin tässä ei jätä Jordania rauhaan, vaan hän on varma että isän uusi kumppani salaa jotain.

▪️

Kate Quinn on aivan uskomattoman taitava kirjoittamaan sotahistoriaa ja jännitystä. Metsästäjätär vie lukijan toisen maailmansodan aikaiseen neuvostoliittoon, sitten sodasta toipuvaan Eurooppaan ja lopuksi natsirikollisten perässä Amerikkaan. Kirja on täynnä hiuksenhienoja yksityiskohtia ja voin vain kuvitella millainen taustatyö tätä varten on tehty. Kirja etenee tasaisesti usealla eri aikajanalla, ja vihjailee jatkuvasti isosta paljastuksesta. Loppua kohden alkoi välillä turhauttamaan mikseivät kirjan henkilöt vedä johtopäätöksiä hieman nopeammin, mutta ainakin kirja todella piti otteessaan kun oli pakko saada tietää miten tässä vielä käy!

▪️

Annan kirjalle neljä tähteä. Se ei aivan yllä kirjailijalta aiemmin lukemalleni Koodinimi Alicen tasolle, mutta oli kuitenkin todella hyvä lukukokemus. Kirjassa muuten vierailee lyhyesti Koodinimi Alicesta tuttu Eve. Tämä oli mielestäni ihanaa, tuntui kuin kohtaisin vanhan ystävän äkisti kirjan sivuilla. ❤️ Lukisin niin mielelläni lisää Even elämästä.

▪️

Kommentit

Suositut postaukset