Riadin Tytöt, Rajaa Alsanea.

Riadin Tytöt, Rajaa Alsanea.

⭐⭐⭐⭐


Riadin tytöt on yhdistelmä sinkkuelämää ja gossip girliä sijoitettuna Saudi-Arabiaan. Kirjassa seurataan sähköpostien muodossa ja tuntemattoman kertojan avulla neljän nuoren sauditytön elämää. Toisaalta heidän elämänsä on kalliita meikkejä, hulppeita juhlia ja nopeita autoja, toisaalta taas ikivanhoja sääntöjä, miesten määräilyä sekä järjestettyjä avioliittoja.

🔹

Kirjan päähenkilöt Gamra, Michelle, Lamis ja Sadim räpiköivät yhdessä tässä viidakossa ja yrittävät pärjätä parhaansa mukaan. Toisille käy hyvin, toisille huonommin. Myös tyttöjen perheet, etenkin isät ja puolisot, ovat paljon mukana kirjassa. Sen sijaan kirjan kertoja jää salaperäiseksi ystäväksi.

🔹

Riadin tytöt on hauska kurkistus erilaiseen kulttuuriin. Vaikka kaikki ei aina suju hyvin niin silti kerronta pysyy suht kepeänä ja elämä jatkuu. Olen lukenut tämän kirjan varmaan neljä kertaa, usein jonkun vakavan kirjan jälkeen kun haluan jotain ihan muuta. Kirja viihdyttää ja opettaa, siksi neljä tähteä viidestä.

🔹

Kirjan kirjoittaja Rajaa Alsanea haastettiin oikeuteen koska tietyt tahot eivät tästä kirjasta pitäneet. Onneksi hän voitti oikeudessa. Valitettavasti hän ei ole kirjoittanut Riadin Tyttöjen jälkeen mitään muuta, vaan toimii nykyään hammaslääkärinä Saudi-Arabiassa. Seuraan kyllä aina välillä jos hän vaikka vielä kirjoittaisi jotain.

🔹

Kommentit

Suositut postaukset