Pakumatkalla, Aino Huilaja & Jerry Ylkänen.

 Pakumatkalla, Aino Huilaja & Jerry Ylkänen.

⭐⭐

Lukija: Aino Huilaja 

"Uutisankkurin työhön sekä onttoon arkeen kyllästynyt nainen taistelee itsensä irti oravanpyörästä ja pakkaa elämänsä pakettiautoon. Edessä on tuhansien kilometrien mittainen seikkailu halki muuttuvan Euroopan. Mitä oravanpyörän jättäminen vaatii ja millaisen maailman tienpäällinen kulkurielämä avaa?

Pakumatkalla on rohkea kuvaus unelmien toteuttamisesta sekä rehellinen roadtrip syvälle ihmismieleen."

🔸

Aino Huilajan kirja irtiotosta tuntuu jakaneen mielipiteitä, etenkin jos katsoo Storytellista arvioita: osa rakastaa kirjaa ja äänesti sitä Storytel awardseissa, osa taas ei tykännyt ollenkaan ja piti kerrontaa itsekeskeisenä. Valitettavasti käännyn itse vähän enemmän tämän jälkimmäisen joukon puoleen, tosin löysin kyllä kirjasta hyvääkin.

🔸

Annan kirjalle kaksi tähteä viidestä. Myös mieheni kenen kanssa äänikirjan kuuntelin automatkalla oli samaa mieltä tähdistä. Pisteitä annan siitä, että kirjassa kerrotaan rehellisesti myös niistä huonoista puolista: riitely, keskeneräinen paku, sotkua, moottoriongelmia, paiseita yms. On hienoa että tarina ei ole liian siloteltu. Tykkäsin myös Kanariansaarten osuudesta. Muuten kirja ei sitten ollutkaan makuuni. Kirjailija tuntui jotenkin vähän omahyväiseltä ja se välillä ärsytti. En nyt ihan täysin usko että uutistenlukija Suomessa elää ns. kultaisessa häkissä, toki uutistenlukijat ovat tunnettuja mutta siitä huolimatta vähän vaikea uskoa tätä.

Kirja oli myös hyvin lyhyt, ja se varsinainen ulkomaan seikkailu osio ei ollut yhtään niin monipuolinen kuin mitä olin odottanut, tosin pandemia varmasti vaikutti tähän. Ehkä kirjan olisi voinut viimeistellä myöhemmin kun matkaa jatkettiin? Kirjassa mainitaan, että kirjailija piti matkasta myös podcastia. Luulen että podcast toimisi tälle tarinalle paremmin kuin kokonainen kirja.

🔸

#otavankirjat #storytell #äänikirja

Kommentit

Suositut postaukset