Hajusteentekijän tytär, Kaisa Åkerman.

 Hajusteentekijän tytär, Kaisa Åkerman.

⭐⭐⭐⭐ 1/2

Kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta, kiitos @bazarkustannus

"Hän oli jumalten merkitsemä, salaisuuden kantaja."

Ilussa syntyi kasvoillaan jumalten verenpunainen merkki. Hän on assyrialaista hajusteentekijöiden sukua, ja äiti kasvattaa tyttärestään tuoksujen ja voiteiden valmistajan. He elävät eristyksissä pienessä majatalossa, ja koko Ilussan elämän äiti on aina salaillut menneisyyttä, kertoen vain, että salaperäinen savitaulu on avain tulevaisuuteen. Sitten kaikki muuttuu yhdessä yössä.

▪️

Suomalaisen Assyriologi Kaisa Åkermanin historiallinen romaani avaa näkymän 1200-luvulle eaa. Assyriaan, Heettiin ja Egyptiin. Kirja antaa ainutlaatuisen historiallisen katsauksen menneeseen jännittävän tarinan kautta, kuitenkin niin että historialliset seikat ovat totta. Kirjassa on ystävyyttä, seikkailua, draamaa ja rakkautta. Tarkkojen kuvailujen kautta se vetää lukijan omaan maailmaansa, jossa ruusuterälehdet ja kurkuma kutkuttavan nenää ja silmien eteen avautuu Egyptiläisten kauppiaiden kojut ja Assyrian kujat.

▪️

Tämä kirja todella vetää puoleensa, ja luin kirjan reilussa päivässä. Rakastan lukea historiallisia kertomuksia, ja tämä oli yksi parhaista aikoihin. Vaikkei pitäisi historiasta niin kirja toimii muutenkin loistavana romaanina. Juoni etenee nopeasti ja tapahtumia ei kirjasta puutu, pikemminkin lopussa asiat tapahtuivat niin tiuhaan että hyvä että pysyin mukana! 

▪️

Annan kirjalle neljä ja puoli tähteä viidestä. Tämä siksi, että olisin toivonut kirjaan vähän lisää sivuja. Lopun tapahtumia olisi voitu tarkastella vähän syvemmin ja Tiemhebin tarinasta olisin halunnut kuulla lisää. Suosittelen kirjaa lämpimästi kaikille historiallisten kirjojen ja seikkailuromaanien ystäville!

Ps. Kun luet kirjaa niin huomaa että lopussa on sanasto/nimiluettelo! Se oli todella kiva lisä!

▪️

Kommentit

Suositut postaukset