Sininen välissä taivaan ja veden, Susan Abulhawa.

 Sininen välissä taivaan ja veden, Susan Abulhawa.

⭐⭐⭐⭐

"Mamdouh Baraka joutuu perheineen jättämään kotinsa Palestiinassa, kun israelilaisjoukot polttavat koko kylän maan tasalle. Pitkä pakomatka vie pakolaisleirille Gazaan ja lopulta Yhdysvaltoihin. Perhe hajoaa, ja kokemukset jättävät ikuiset jäljet aina seuraaviin sukupolviin saakka.

Kuusikymmentä vuotta myöhemmin Mamdouhin tyttärentytär Nur palaa Yhdysvalloista Gazaan. Siellä hän ymmärtää, miten verisiteet yhdistävät ihmisiä, ajasta ja paikasta riippumatta, jopa kuoleman ylitse."

🔸

Tartuin tähän kirjaan innoissani, sillä yksi Abulhawan aiemmista teoksista, Jeninin aamut, muutti maailmankatsomustani ja oli surullisuudestaan huolimatta kiehtovaa, lähes runollista luettavaa. Sininen välissä taivaan ja veden ei ole aiheesta huolimatta samanlainen, vaan suorempi. Tämä on paljon karskimpi kirja, täynnä väkivaltaa ja julmuutta. Teksti on hyvin karua paikoittain. Välillä lukeminen oli hyvin rankkaa, eli mikään hyvän mielen kirja tämä ei todellakaan ole. Siitä huolimatta kyllä suosittelen tätä niin, että lue ensin Jeninin aamut ja sitten tämä. Lupaan että opit lisää Gazasta ja siitä mistä ei yleensä mediassa niin puhuta. 

🔸

Fiiliksiä on vaikea kertoa enempää paljastamatta kirjasta liikaa. Neuvon siis vain tarttumaan tähän ja yllättymään! Annan kirjalle neljä tähteä viidestä.

🔸

#susanabulhawa #sininenvälissätaivaanjaveden 

Kommentit

Suositut postaukset