Islantilainen voittaa aina, Satu Rämö.

Islantilainen voittaa aina, Satu Rämö.

⭐⭐⭐⭐

Lukija: Sanna Majuri, äänikirja kuunneltu Bookbeatissa.

"Tarina siitä kun vaatimattomuuden hyveen omaksunut suomalainen pyrkii jäseneksi 0,3 miljoonan ihmisen perheeseen, jossa ei yritetä mitään muuta kuin olla maailman parhaita. Islanti on eriskummallinen maa: Siellä voidaan tietyöt keskeyttää maahisten takia, voi päätyä kävelyltä kahville presidentin kanssa, juoda olutta maailmankuulujen pop-tähtien vieruspöydässä tai huomata sukulaistensa pukeutuneen putkimiehen valepukuun päästäkseen ensimmäisenä katsomaan vastasyntynyttä. Miten luonnistuu suomalaiselta naiselta kotoutua jäätiköiden ja kuumien lähteiden keskelle?"

🔹

Kuuntelin elokuussa Satu Rämön uusimman kirjan, ja sen jälkeen oli pakko kuunnella hänen muutkin teokset, niin tarkasti ja hauskasti hän kirjoittaa! Tässä kirjassa Satu kertoo miten hän Islantiin päätyi ja mitä kaikkea jännittävää hänelle on siellä tapahtunut. Oli ihana kuunnella muunmuassa Satun kuvauksia vaeltajalle suuttuneesta kirkonherrasta ja sukulaisista jotka ottavat joulun astetta vakavammin! Satu on kuitenkin melkoinen seikkailija ja löytää keinot pärjätä tilanteessa kuin tilanteessa.

🔹

Kirjassa on mukana myös tapahtumia mitkä me kaikki varmasti muistamme: Islantien pankkien romahdus ja Eyjafjallajökull-tulivuoren purkaus. On kiinnostavaa kuulla näistäkin sellaisen kertomana joka on itse Islannissa nämä tapahtumat elänyt, ja kaikesta selvinnyt.

🔹

Annan kirjalle neljä tähteä. Se on ihastuttava, hauska ja kiinnostava. Tuntuu kuin kuuntelisi kaverin juttelua. Ehdottomasti hyvän mielen kirja. Ja Satun luontokuvaukset ovat niin hienoja että niiden kuuntelu rauhoittaa kuuntelijaa, ja vuoret voi lähes nähdä omin silmin!

🔹

Kommentit

Suositut postaukset