Auringon sisar, Lucinda Riley.

 Auringon sisar, Lucinda Riley.

⭐⭐⭐


Seitsemän sisarta sarjan kuudennessa osassa Electra, D'Aplièsen sisaruksista nuorin, on tuuliajolla. Electra hakee apua päihteistä hälventääkseen mielestään adoptioisänsä kuoleman ja muut kipeät asiat. Hän ei ole edes lukenut Papa Saltin kirjoittamia jäähyväisiä, jossa kerrotaan hänen alkuperästään. Silti menneisyys kolkuttaa Electran manhattanilaisen luksusasunnon oveen, kun hän saa kirjeen naiselta, joka väittää olevansa hänen biologinen isoäitinsä.

Seitsemänkymmentä vuotta aiemmin Cecily Huntley-Morgan matkustaa New Yorkista Keniaan parantelemaan särkynyttä sydäntään. Keniassa asuu hänen kummitätinsä Kiki Preston, erikoisen Happy Valley -yhteisön jäsen. Afrikan majesteettinen luonto, maasai-heimon savannit ja Naivashajärven elämää kuhisevat rannat tarjoavat Cecilylle uuden mahdollisuuden ja muuttavat hänen elämänsä lopullisesti.

🔹

Auringon sisar eroaa mielestäni suuresti sarjan aiemmista osista. Electran elämä huippumallina on huikeaa ja sekavaa, ja toisin kuin muut siskot hän ei itse lähde etsimään menneisyyttään vaan se kirjaimellisesti tulee hänen ovelleen selvittämään itse itsensä. Electran osioissa kuvataan paljon hänen kamppailuaan päihteiden kanssa. Kun hän hoidossa purkaa sydäntään, tulee jälkeen sama olo kuin Cecen kanssa: jos Electra olisi lapsena saanut enemmän huolenpitoa ja tukea perheeltään voisi hänen elämänsä olla hyvin erilaista. Tulee selväksi että loputon raha ja yksityiskoulut eivät takaa hyvää nuoruutta.

🔹

Odotin kirjan Kenia osioilta paljon sillä maa kiinnostaa minua suuresti. Kirjassa kuitenkin keskityttiin enemmän hahmoihin kuin maahan ja historiaan. Aineksia olisi ollut enempäänkin mielestäni.

Hyvää sen puolesta oli se että Atlantiksessa ollessaan Electra ainoana sisarena yritti vaatia vastauksia isänsä tarinasta. Keskenhän tämäkin jäi mutta ainakin hän yritti enemmän kuin muut siskot. Kirjan jälkeen jäin jännityksellä odottamaan joko kaikki mysteerit selviävät seitsemännessä kirjassa! 

Tälle kirjalle annoin kolme tähteä viidestä.

🔹

Kommentit

Suositut postaukset