Helmenkalastajan tytär, Lizzie Pook.

 Helmenkalastajan tytär, Lizzie Pook.

⭐⭐⭐⭐


Kirja saatu ennakkokappaleena, kiitos Bazarkustannus ❤️

Kirja ilmestyy 22.8.22.

"Läntinen Australia vuonna 1896. Elizan helmenkalastajamestari isä katoaa epämääräisissä olosuhteissa. Kyläläisten huhut maalaavat pelottavia kuvia murhasta, ja kun etsinnät päätyvät umpikujaan, jää kadonneen isän kohtalo Elizan selvitettäväksi. Etsiessään totuutta Eliza huomaa, että hänelle rakas Bannin Bay on pullollaan korruptiota, ennakkoluuloja ja kiristystä. Rakkaansa pelastaakseen Elizan täytyy kohdata perheensä vaietut salaisuudet ja päättää, kuinka pitkälle hän on etsinnässään lopulta valmis menemään."

🔸

Helmenkalastajan tytär on vaikuttava esikoisromaani Lizzie Pookilta. Kirjassa keskitytään kuvaamaan vahvasti Australian kesytöntä luontoa kaikessa kauneudessaan ja julmuudessaan. Kirja tuo nämä tunteet lukijan iholle sellaisella voimalla, että kuumuuden voi lähes tuntea ja suolaveden maistaa! Luonto onkin mielestäni kirjan päähahmo Elizan ohella, ja kirjassa on jopa enemmän luonnon kuvailua kuin dialogia. Tämä sopii teokseen erinomaisesti, ja asettaa lukijan tehokkaasti Elizan asemaan armottoman auringon alle.

🔸

Kirja lähtee käyntiin vauhdilla, ja pala palalta Eliza lähtee selvittämään isänsä katoamista. Kuitenkin jokaisen vihjeen luota tuntuu löytyvän uusia salaisuuksia. Lukijalle selviää pikkuhiljaa Elizan tausta ja ongelmat, ja lopussa huomaa miten tärkeitä pienetkin yksityiskohdat olivat. Vaikka tarinan kulkiessa eteenpäin tarkoitus on koko ajan kadonneen isän etsinnässä, on tämä samalla vahvan naisen kasvutarina sekä historiallinen kuvaus Australian helmenkalastajista ja heidän yhteisöstään. Kirjaa ei malttaisi päästä käsistään, vaan halu lukea eteenpäin ja selvittää mysteerit on kova! 

🔸

Annan kirjalle neljä tähteä viidestä. Olisin antanut täydet viisi, mutta kirjan loppu tuli mielestäni hieman liian nopeasti ja epilogi oli lyhyt. Tai ehkä en vain halunnut että kirja loppuu? 

Paljon kiitosta taas annan siitä miten kirjassa kerrottiin kaunistelematta miten aboriginaaleja 1800-luvulla Australiassa kohdeltiin. Pidin myös siitä miten kirjailijan rakkaus luontoa kohtaan tulee sanojen läpi lukijalle.

🔸

#helmenkalastajantytär

Kommentit

Suositut postaukset