Myrkynkeittäjä, Sarah Penner.

Myrkynkeittäjä, Sarah Penner.

⭐⭐1/2

1700-luvun Lontoossa on salainen apteekki. Ympäri kaupunkia lontoolaisnaiset kuiskuttelevat mystisestä Nellasta, joka myy myrkkyjä käytettäväksi naisia sortavia miehiä vastaan. Apteekkarin kohtalo on kuitenkin vaarassa, kun hänen uusin asiakkaansa tekee kuolettavan virheen ja panee alulle sattumusten summan, joka johtaa lopulta nykyaikaan asti.

▪️

Kiinnostuin Myrkynkeittäjästä kun sen kuvia näki ahkerasti kirjagramissa. Upea kansi ja jännittävä historiallinen juoni vetosivat ja luin kirjan itsekin. Petyin kuitenkin kirjaan hieman. Siinä olisi ollut aineksia vaikka mihin, mutta tuntuu että tarina jäi todella lyhyeksi eikä tarinan valtavaa potentiaalia käytetty oikein mihinkään.

▪️

Tästä huolimatta kirja on kyllä kiinnostava. Kuvaukset 1700-luvun Lontoosta sykähdyttävät, kumpa niitä vain olisi enemmän. Rinnalla kulkee myös nykyajan tarina, mutta mielestäni kirja olisi pärjännyt ilman sitäkin. Erityisesti siksi, että nykyajan tarinan päähenkilön Carolinen aviomies oli mahdollisesti rasittavin hahmo ikinä. 😂 Anna kirjalle arvosanaksi kaksi ja puoli tähteä viidestä.

▪️

Kommentit

Suositut postaukset