Talo taivaansinisellä merellä, TJ Klune.

 Talo taivaansinisellä merellä, TJ Klune.

⭐⭐1/2

"Linus Baker on säntillinen sosiaalityöntekijä, joka elää yksinäistä elämää kissansa ja rakkaiden vinyylilevyjensä kanssa. Kun Linus saa salaiseksi luokitellun työnannon ja matkaa Marsyasin saaren salaperäiseen orpokotiin, hän joutuu kuitenkin kyseenalaistamaan kaiken oppimansa. Orpokodissa asustaa kuusi maagista lasta: maahinen, metsänhenki, traakki, tunnistamaton vihreä otus, ihmissylikoira ja Antikristus. Linuksen tehtävä on selkeä: hänen on arvioitava, onko orpokoti uhka vai saako se jatkaa toimintaansa."

🔸

Maagisia lapsia orpokodissa kuulosti jännittävältä tarinalta, ja kirjan kansi näytti ihanalta, joten tartuin tähän kirjaan innoissani. Vähän jouduin kyllä pettymään. Oli kirja ihan ok, mutta aineksia olisi ollut paljon suurempaankin. Nyt tuntui että alussa vain kesti ja kesti kunnes asiaan vihdoin päästiin, ja kun sitten lopulta alkoi tapahtua, tuli juonesta hyvin ennalta-arvattava. Teemoina olivat syrjintä ja erilaisuus, mutta lopulta tuntui että nämä ratkesivat kovin helposti verrattuna ongelmien vakavuuteen.

🔸

Hyvääkin kirjassa oli, maagiset lapset olivat erittäin mielenkiintoisia. Ja olihan tarina kaunis ja idea hyvä, vaikka juoni etenkin hyvin tavanomaisesti. Olisin kuitenkin toivonut että lapsista olisi kerrottu tarkemmin, ja syrjintään sekä kirjan yhteiskunnan ongelmiin tartuttu enemmän. Annan kirjalle kaksi ja puoli tähteä viidestä. Luulen että tämä voisi toimia esimerkiksi kouluikäisillä lukijoille hyvin, vaikka perheen yhteisenä kirjana jota kuunneltaisiin automatkalla tms.

🔸

Kommentit

Suositut postaukset