Luonnon varassa, Anne Sverdrup-Thygeson.

 Luonnon varassa, Anne Sverdrup-Thygeson

⭐⭐⭐⭐

Arvostelukappale pyydetty kustantajalta, kiitos @bazarkustannus

🐞

Lajien monimuotoisuus on elämän perusta. Miljoonat eliölajit antavat meille ihmisille ruokaa, lääkkeitä ja asuttavan ympäristön. Biologi Anne Sverdrup-Thygeson vie meidät mukaansa maailmanympärimatkalle ja kertoo näistä huikeista tavoista, joilla luonto auttaa ihmistä selviytymään. Elämme keskellä biodiversiteettikriisiä, jossa moni laji on vaarantunut ja elinympäristö kadonnut. Tilanne on yhtä akuutti ja vakava ongelma kuin ilmastonmuutos. Luonnon varassa auttaa näkemään, kuinka tapamme käyttää luonnonvaroja rapauttaa oman olemassaolomme perustaa.

🐞

Luonnon varassa on viihteellinen tietokirja. Se on täynnä kiinnostavia tarinoita luonnosta ja sen eliöistä, ja miten lopulta kaikki vaikuttaa kaikkeen. Kirjasta opit muunmuassa miten New Yorkissa on puhdas juomavesi ilman vedenpuhdistuslaitosta, miksi parapähkinöitä ei voi viljellä ilman orkidejoja ja miten puun kaarnasta saatiin syöpälääke. Saatat myös harkita uudelleen viikunoiden syömistä.

🐞

Kirjailija on erittäin perehtynyt asiaansa, ja välittää sen hyvin lukijalle. Aluksi kyllä ihmettelin vähän hänen ajatuksenjuoksuaan kun tekstissä kerrottiin outo sukufakta arsenikista, ja seuraavaksi siitä miten kirjailija kerran kiireessä söi eväsleivän käärepaperin kera. Tähän kuitenkin tottuu nopeasti ja lopulta oli hauska odottaa milloin luontotietojen joukossa on kirjailijan hauskoja kokemuksia!

🐞

Annan kirjalle neljä tähteä. Sen aihe on tärkeä ja kiinnostava. Suosittelen kirjaa lämpimästi ihan kaikille, ja kirjan lukemisen jälkeen jokainen voi itse miettiä miten voi omalta osaltaan auttaa biodiversiteettia. Itse jo kehitin pihasunnitelmia näiden oppien mukaisesti! Mielestäni tämä kirja voisi muuten kuulua esim lukion biologian kurssin lukemistoon. 

🐞

Kommentit

Suositut postaukset