Kuun sisar, Lucinda Riley.

 Kuun sisar, Lucinda Riley.

⭐⭐⭐⭐


Seitsemän sisarta -kirjasarjan viides osa kertoo Tiggy D'Aplièsen tarinan. Tiggy työskentelee villieläinten hoitajana syrjäisellä kartanolla Skotlannin ylämailla. Hänen on vaikea käsitellä adoptioisänsä Papa Saltin kuolemaa, sillä hänestä tuntuu kuin tämä olisi edelleen läsnä. Traagisten sattumien kautta Tiggy lähtee matkalle pakoon kaikkea, ja löytää lopulta jäljet omille juurilleen, Espanjan auringon lämpöön.


Toukokuisena yönä vuonna 1912 syntyy Sacromonten romaniyhteisöön pieni, tulisieluinen tyttölapsi. Lucìa kasvaa ja tanssii, tanssii niin kuin ei kukaan muu. Hänen helmansa hulmahduksessa ja hänen korkojensa iskuissa on sellainen palo, että ne vievät hänet Granadasta aina New Yorkiin. Sodan siimeksessä Lucìa tanssii, rakastaa ja menettää.

🔹

Tiggyn tarina on hyvin mielenkiintoinen leikkaus Espanjan romaniyhteisön historiaa, flamencoa, villieläimiä, vahvaa intuitiota ja parantavia voimia. Tiggy löytää perheensä ja taustansa helpommin kuin muut siskot tähän mennessä, ja se tuo sarjaan virkistävää vaihtelua. Tiggyn omasta elämästä ei kuitenkaan draamaa puutu joten sitäkin tässä kirjassa riittää. Ilokseni kirjassa on mukana myös Ally-sisko ja kirjassa on hänelle suuri hetki. 

🔹

Kirjassa vietetään hieman pidempi tovi Atlantiksessa ja saadaan sekä selville asioita Papa Saltista, että lisää mysteerejä. Jälleen ärsyttää mikseivät sisarukset vain tutki isänsä työhuonetta ym läpi ja ota enemmän selvää hänestä. Ja jos minä saisin tietää että lapsuudenkodissani on salainen huone niin tasan kyllä hommaisin itseni sisään, ihan sama kuinka vaikeaa se olisi. 😂

🔹

Mysteerien lisääntymisestä huolimatta kirja oli hyvä, tunnelmaltaan perinteistä Rileyta vahvoine naishahmoineen ja tarkkoine historiakuvauksineen. Neljä tähteä viidestä. 

🔹

#

Kommentit

Suositut postaukset