Talvivedet, Susanne Jansson.

 Talvivedet, Susanne Jansson.

⭐⭐⭐⭐


Arvostelukappale saatu kustantajalta, kiitos Bazarkustannus 🥰 

▪️

Kolmevuotias lapsi katoaa rannan läheisyydessä pienellä Orustin saarella. Valokuvaaja Maya Linde päätyy auttamaan lapsen isää etsinnöissä, ja pian käy ilmi että lapsia on kadonnut samasta paikasta aiemminkin. Onko kyseessä onnettomuus, vai kutsuuko jokin meressä lapsia aaltoihin?

▪️

En yleensä lue juurikaan rikosjännäreitä, mutta tämä jännitys/mysteeri vetosi minuun. Yliluonnollinen teema lisäsi jännitystä, ja halusin lukea tämän vaikka en ollutkaan Maya Linde -sarjan ensimmäistä osaa vielä lukenut. Kannatti, sillä tämä oli huippu! Ahmin kirjan hetkessä kun oli pakko saada tietää mitä Adam-pojalle on käynyt. Kirja oli hyvin mukaansatempaava. En arvannut loppuratkaisua etukäteen, vaikka puolivälissä olin mukamas varma mitä on käynyt! Kirjan juoni punotaan tarkasti pala palalta, ja juuri kun luulet ratkaisseesi sen, muotti murtuukin ja palaset pitää järjestää uudelleen. Salaisuudet säilyvät loppuun asti.

▪️

Annan kirjalle neljä tähteä viidestä. Kirja oli aivan mahtava jännitysnäytelmä, mutta henkilökohtaisesti olisin toivonut että se olisi ollut hieman pidempi ja että kansanuskomuksista olisi kerrottu lisää, sillä ne olivat todella kiinnostavia. 

Annan myös sisältövaroituksen: kirjassa on lyhyt kohta jossa on eläimeen kohdistuvaa väkivaltaa. Tämä tuntui pahalta, en kestä edes fiktiivistä eläinten tuskaa. 

▪️

Valitettavasti Maya Linde -sarjaan ei tule jatkoa, sillä Susanne Jansson menehtyi vuonna 2019. Postuumisti vuonna 2020 julkaistu Talvivedet jäi hänen viimeiseksi teoksekseen. Sarjasta on kuitenkin aiempi teos Uhrisuo, jonka aion myös lukea.

▪️

Kommentit

Suositut postaukset