Kate Quinn - Koodinimi Alice

 Kate Quinn - Koodinimi Alice

⭐⭐⭐⭐⭐



Kääntäjä: Päivi Paju

Lukija: Roosa Honkanen, äänikirja kuunneltu Bookbeatissa.

"On vuosi 1947 ja maailma toipuu toisesta maailmansodasta. Amerikkalainen opiskelija Charlie St. Clair on naimaton, raskaana ja huonoissa väleissä perheensä kanssa. Charlie elättelee toivoa, että hänen rakas serkkunsa Rose, joka katosi natsien miehittämässä Ranskassa sodan aikana, olisi yhä elossa. Hän on valmis tekemään mitä vain löytääkseen Rosen.

1915. Ensimmäinen maailmansota on riehunut Euroopassa vuoden ja Lontoossa nuorelle Eve Gardinerille avautuu mahdollisuus työskennellä vakoojana. Hänet lähetetään vihollisten miehittämään Ranskaan jossa häntä kouluttaa kohtalokas Lili, ”Vakoojien kuningatar”.

Kolmekymmentä vuotta myöhemmin, Eve viettää päivänsä juopuneena ja erakoituneena asunnossaan, menneisyyden vainoamana. Kurjuuden kierre katkeaa kun nuori amerikkalainen tunkeutuu Even elämään ja mainitsee nimen, jota Eve ei ole kuullut vuosikymmeniin. Heidän yhteinen päämääränsä on löytää totuus, päätyivät he sen löytääkseen sitten minne tahansa."

▪️

Koodinimi Alice on upea historiallinen romaani. Siinä seurataan kahdella eri aikajanalla kahden hyvin erilaisen naisen elämää, jotka kohtalo lopulta yhdistää. Kirjan vakoojatarinat pohjautuvat tositapahtumiin, ja tätä avataan hienosti kirjan lopussa enemmän. Kirja avaa hyvin ensimmäisen maailmansodan aikaista miehitettyä Ranskaa ja sodan tapahtumia.

▪️

Kirja alkoi melko verkkaisesti ja vähän jo epäröin että jaksaako tämä kiinnostaa, mutta huh mitä tästä lopulta tuli! Kirja oli niin jännittävä ja kiinnostava että en millään voinut pitää taukoa kuuntelusta, ja aktiivisesti myös googlettelin lisätietoja mainituista paikoista ja tapahtumista. Tämä oli ensimmäinen Kate Quinnin teos jonka luin, mutta heti tämän jälkeen ostin hänen teoksensa Metsästäjätär koska Quinnin kyky elävöittää historia lumosi minut täysin.

Annan kirjalle täydet viisi tähteä!

▪️

Kommentit

Suositut postaukset