Italialainen tyttö, Lucinda Riley.

 Italialainen tyttö, Lucinda Riley.

⭐⭐⭐⭐


Arvostelukappale pyydetty ja saatu kustantajalta, kiitos @bazarkustannus 💕

"Rosanna on vasta pikkutyttö kohdatessaan Roberton, miehen joka muuttaa koko hänen elämänsä. Tulevina vuosina heidän kohtalonsa kietoutuvat yhteen paitsi lahjakkaina oopperalaulajina, myös kulissien takana intohimoisesti toinen toistaan rakastavana parina. Kerran sytyttyään Rosannan ja Roberton rakkaus kestää kolhut eikä suostu sammumaan, mutta se on samalla niin kaiken nielevää, että muut ihmissuhteet kalpenevat sen rinnalla. Vähitellen Rosannalle kuitenkin paljastuu, että yhteisen onnen tiellä seisoo synkkiä salaisuuksia, joiden varjot lankeavat myös muiden rakkaiden ihmisten elämään."

🌹

Italialainen tyttö on täynnä pakahduttavan suuria tunteita, ja rakkaustarina on erilainen riippuen kenen silmin sitä tarkastelee. Mukana on rakkautta jossa rakastetaan liikaa, sellaista jossa ei rakasteta tarpeeksi, yksi joka rakastaa kutsumustaan, toinen joka mieluummin rakastaa ja menettää kuin jättäisi kokonaan rakastamatta. On äidinrakkautta, sisarusrakkautta, itsekästä rakkautta ja kaiken kestävää rakkautta. 

🌹

Alussa tuntui että kirjan juoni on hieman ennalta arvattava, ja vääjäämättömät tapahtumat tuntuivat odotuttavan itseään. Alun jälkeen kirjassa alkoi kuitenkin tapahtua valtavasti kaikkea ja vuodet vain vierivät sivujen tahdissa lennättäen tarinaa eteenpäin. Puolenvälin jälkeen en malttanut enää laskea kirjaa käsistäni kun loppu jännitti niin. Annan kirjalle neljä tähteä, ja suosittelen sitä lämpimästi romantiikan ja historiallisten kirjojen ystäville.

🌹

Italiainen tyttö on muuten Lucinda Riley varhaistuotantoa, joka julkaistiin uudelleen pienin muutoksin. Vaikka kirjailijan oma ääni on selkeästi tämän kirjan jälkeen kehittynyt, on tämä kuitenkin ehtaa Rileyta tarkkojen historiallisten kuvausten ja suurien tunteiden kera. 

Etsisin koostetta Rileyn kirjoista (tutkiakseni mitä minulla on vielä lukematta) ja löysin kätevän listan hänen suomennetuista teoksistaan: https://www.bazarkustannus.fi/lucindarileynromaanit/

🌹

Kommentit

Suositut postaukset