Kolme sisarta, Heather Morris

 Kolme sisarta, Heather Morris

⭐⭐⭐1/2


"Pikkutyttöinä Cibi, Magda ja Livia lupasivat isälleen pysyä aina yhdessä, tapahtui mitä hyvänsä. Kun vuosia myöhemmin natsit lähettivät 15-vuotiaan Livian Auschwitziin, 19-vuotias Cibi seurasi pikkusiskoaan kuolemanleirille suojellakseen häntä – tai kohdatakseen kuoleman hänen kanssaan.

Natsien noutaessa juutalaisväestöä leireille sisarkolmikon keskimmäinen, Magda, onnistui pakoilemaan jonkin aikaa. Lopulta myös hänet otettiin kiinni ja vietiin Auschwitziin. Kun sisaret olivat jälleen yhdessä, he lupasivat toisilleen: he selviäisivät tästä elossa."

Kolme sisarta oli ensimmäinen Heather Morrisin kirja jonka luin, mutta ei varmasti viimeinen. Ymmärrän hänen aiempien kirjojensa suosion, Morris kirjoittaa kauniisti ja kuvailee asioita tarkasti. Itku tuli minullakin aidan vierusta kohtauksessa. Kirja oli koskettava, mutta sen tahti vaihteli kovasti joka itseäni hieman häiritsi. Alussa tapahtumat matelivat, sitten edettiin reilua vauhtia ja vuodet vain vierivät, ja sitten tahti taas hidastui.

Annan kirjalle kolme ja puoli tähteä. Se on koskettava tositarina sisarusten selviytymisestä pahuuden keskellä. Olisin toivonut siskosten tarinan rinnalle enemmän faktoja esimerkiksi keskitysleiristä ja leirien vapauttamisesta. Mukana oli kartta leiristä, mutta olisin toivonut mukaan myös kartan siskosten matkasta leiriltä takaisin kotiin ja myöhemmin matkasta Israeliin. Rajat ovat tämän jälkeen muuttuneet joten kartta olisi auttanut hahmottamaan asioita. Ison plussan annan kirjan epilogista, siitä tuli hyvä mieli. ❤️

Kommentit

Suositut postaukset