Humiseva Harju, Emily Brontë

 Humiseva Harju, Emily Brontë

⭐⭐⭐⭐


"Klassikkoteos eriluokkaisten lapsuudenystävysten Heathcliffin ja Catherinen kiihkeästä, mutta tuhoon tuomitusta rakkaudesta ja sen seuraamuksista"

Humiseva harju kuuluu kirjallisuudenhistorian suurimpien klassikkojen joukkoon. Tässä aikaa suuremmassa tarinassa on kiihkeää rakkautta, epätoivoista kostoa, syvää surua ja lopuksi toivoa. Tapahtumat keskittyvät Yorkshiren nummille kahteen eri kartanoon, kertoen yli sukupolvien venyvän tarinan.

Itse luin Humisevan Harjun jo hyvin nuorena. Muistan että näin TV:stä yhden sen elokuvaversioista, ja muistiini on syöpynyt alun kohtaus jossa Lockwood on humisevan harjun kartanolla, ja näkee Catherinen aaveen. Tuon takia kiinnostuin kirjasta, ja ensimmäisen kerran jälkeen olen lukenut sen uudelleen esimerkiksi lukion äidinkielen kurssilla, kerran alkuperäisellä kielellä englanniksi ja nyt jälleen. Annan tälle klassikkoteokselle neljä tähteä.

Tiesitkö että vuonna 1847 ilmestynyt Humiseva Harju jäi 30-vuotiaana kuolleen Emilyn ainoaksi itsenäiseksi romaaniksi? Melkoinen esikoiskirja!


Kommentit

Suositut postaukset