Paul Fischer - Rakastettu johtaja ylpeänä esittää.

Paul Fischer - Rakastettu johtaja ylpeänä esittää.

On vuosi 1978. Kim Jong-il ei ole vielä noussut valtaan, vaan hän johtaa Pohjois-Korean propagandaa. Elokuvien tekeminen ei kuitenkaan suju odotetulla tavalla. Niinpä Kim Jong-il antaa käskyn kidnapata apua Etelä-Koreasta: maan tunnetuin tähtipari, ohjaaja Shin Sang-Ok ja näyttelijätär Choi Eun-Hee, muilutetaan Pohjois-Koreaan. 

Seuraavien viiden vuoden ajan Choi elää onnettomana Pjongjangin palatseissa, missä Kim Jong-il palvoo kaunista näyttelijätärtä. Shin puolestaan suljetaan kahden pakoyrityksen jälkeen poliittisten vankien leirille. Lopulta he taipuvat, ja Shin ja Choi ryhtyvät töihin tekemään muun muassa pohjoiskorealaisen version Godzillasta. He eivät kuitenkaan luovu toivosta ja yrittävät pakoa takaisin kotiinsa.

🔹

Rakastettu johtaja ylpeänä esittää on tarinallinen tietokirja, joka ei kuitenkaan onnistu vangitsemaan lukijaa vaikka aihe onkin kiinnostava. Kirjan alku on kuin lukisi ylä-asteen historiankirjaa, pelkkiä vuosilukuja ja lyhyttä selostusta eri tapahtumista. Tämän jälkeen seuraa yhtä puuduttava selostus Shinin urasta ja rahaongelmista. Kirja muuttuu vihdoin kiinnostavaksi kun Choi ja myöhemmin Shin muilutetaan Pohjois-Koreaan, mutta valitettavasti tarinankerronta on yhä köyhää.

🔹

Kirjassa lähinnä luetellaan on faktoja faktojen perään ja itseäni tämä ei jaksanut tarpeeksi kiinnostaa. Siksi annan vain yhden tähden tälle kirjalle. Jotain hyvääkin kyllä, tästä kirjasta oppii Koreoiden historiasta vaikka kuinka! Lisäksi oli kiinnostavaa lukea kun Choi kohtasi muita siepattuja naisia, ja jäin usein miettimään mitäköhän heille on lopulta käynyt. Luultavasti harva onnistui karkaamaan.

🔹

Kommentit

Suositut postaukset