Helmen Sisar, Lucinda Riley.

 Helmen Sisar, Lucinda Riley.

⭐⭐⭐⭐

Seitsemän sisarta -sarjan neljäs osa on CeCen tarina.

CeCe on yksinäinen. Adoptioisä on kuollut, ja Tähti sisar kaikonnut hänen luotaan. Masentuneena Cece lentää lomalle Thaimaahan, ja löytää rohkeuden alkaa selvittää omaa taustaansa. Papa Saltin vihjeiden johdattamana CeCe etsii omaa paikkaansa Australiasta, aboriginaalien uniaikatarinoista.

🔹

Edinburghissa vuonna 1906 Kitty McBride lähtee vanhemman rouvan seuraneidiksi matkalle Australiaan. Kitty itse haluaisi opiskella ja ansaita oman elantonsa, mutta vanhempiensa toiveesta lähtee matkalle. Niin alkaa Kittyn uusi elämä, Intian valtamerta kohti puuskuttavan höyrylaiva Orientin kannelta.

🔹

Tämä kirja kiinnosti kovasti Tähden tarinan jälkeen. Aiemmissa kirjoissa on mielestäni esitetty Cece töykeänä ja määräilevänä, mutta tämä kirja muutti käsitykseni täysin. Tuntui että Cece on pahasti väärin ymmärretty, ja olisi kasvaessaan tarvinnut erityisopetusta sekä tukea isältään ja vanhemmiten sisaruksiltaan. Valitettavasti hän jäi ilman riittävää tukea, ja tuntuu että hänen ongelmansa johtuvat siitä. On kuitenkin hienoa lukea miten Cece löytää ihmisiä jotka välittävät hänestä ja hyväksyvät hänet.

🔹

Kittyn tarina oli myös kiehtova, kuten historia-osuudet yleensäkin Rileyn kirjoissa. Traagisilta käänteiltä ei vältytä (tai noh, oltaisiin vältytty jos ihmiset kommunikoisivat keskenään edes hieman enemmän) mutta Kittyn vahvuus ja periksiantamattomuus viehättää. Opin myös valtavasti uutta Australiasta, ja kirja villitsi kaipuutani matkustaa sinne. 

🔹

Kirjassa käydään myös laajasti läpi seitsemän sisaren tähtikuvion tarinaa. Sen sijaan kadonneesta sisaresta ja Papa Saltista ei tässä osassa juurikaan puhuta. 

4/5 tähteä, sarjan kolmanneksi paras kirja mielestäni!

🔹

Kommentit

Suositut postaukset