Jenny Nordberg - Kabulin tyttöjen salaisuus.

 Jenny Nordberg - Kabulin tyttöjen salaisuus

⭐⭐⭐⭐


"Voisin olla mitä vain, kunhan en afgaaninainen." Afghanistanilainen sanonta.

Kabulin tyttöjen salaisuus -kirjassa ollaan vaietun vastarinnan jäljillä Afganistanissa yhdessä kirjoittajan,

Pulitzer-palkitun toimittaja Jenny Nordbergin kanssa. Afganistania hallitsevat miehet. Pojan syntymää juhlitaan, tytön syntymää saatetaan surra. Mutta vaihtoehtokin on: bacha posh -perinteessä tyttölapsi kasvatetaan poikana murrosikään saakka. Tässä kirjassa Jenny Nordberg tekee perusteellisesta tutkimustyötä ja selvittää miten päädytään kasvattamaan tyttö poikana, miten yhteiskunta heitä kohtelee ja miten käy kun poikana kasvatettu joutuu takaisin tytön muottiin murrosiässä ja menettää vapautensa?

🔹

Kabulin tyttöjen salaisuus on kiinnosta, loistava ja hyvin tärkeä kirja. Jenny Nordberg on tehnyt valtavan tutkimustyön ja kirja on kattava katsaus afgaaninaisten elämään. Kirjassa seurataan usean eri naisen tarinaa, ja sen avulla oppii paljon Afghanistanin kulttuurista, tavoista ja yhteiskunnan toiminnasta. Vaikka kirja on tietokirja ja aihe raskas, niin teksti on hyvin helppolukuista ja kiinnostavaa.

🔹

Suosittelen kirjaa kaikille yleistiedon lisäämiseksi. Kirjasta huomaa miten afgaaninaisilla oli huono tilanne jo ennen kuin amerikkalaiset lähtivät Afghanistanista, ja tilanne ei siitä ole suinkaan mennyt paremmaksi. 😔 Jos kiinnostuit enemmän tästä niin suosittelen seuraamaan UN women Suomi Instagram tiliä sekä UN women Afghanistan sivustoa.

🔹

Kommentit

Suositut postaukset