Valaat, valtamerten vaeltajat.

Valaat, valtamerten vaeltajat. Riku Cajander.

"Valaat – Valtamerten vaeltajat esittelee 27 Euroopan puolen pohjoisten merien ja lähialueidemme valaslajia. Kirjassa tutustutaan valaiden elämään, älykkyyteen, sosiaalisuuteen, kieleen, vaelluksiin, elinolosuhteisiin ja uhkiin sekä nykyiseen suojelutilanteeseen."

🔸

Lainatessani tämän kirjan kirjastosta ajattelin, että tämä on varmasti upea esittely eri valaslajeista ja oikea hyvän mielen kirja. Nooh, olin osittain oikeassa, kirja on upea tietosampo kaikille jotka ovat kiinnostuneita valaista. Mutta täysin hyvän mielen kirja se ei valitettavasti ole, puhtaasti ihmisten takia. Niin monet valaslajit ovat uhanalaisia ihmisen valaanpyynnin, ympäristön tuhoamisen ja itsekkyyden takia. Itselleni tuli itku silmään useammassakin kohdassa. Kirjan lukemisen jälkeen tein lahjoituksen Sea Shepherd järjestölle, toivoen että voisin auttaa meriemme eläimiä enemmänkin.

🔸

Surusta huolimatta kannustan lukemaan tämän upean kirjan. Biologi Riku Cajander on tehnyt valtavan hienon työn kirjoittaessaan tämän kirjan. Valaiden esittelyt ovat tarkkoja ja mukana on sekä kuvia että QR-koodeja joilla pääset kuuntelemaan kyseisen valaan ääntä! Myös suojelusta ja tutkimuksessa kerrotaan, ja kirjan lopussa esitellään mm. suojelujärjestöjä ja vastuullisia valasmatkailukohteita. Kirjassa myös kerrotaan miten valaat auttavat ilmastonmuutoksen torjunnassa! Suosittelen kirjaa lämpimästi kaikille meren ja eläinten ystäville. 💙

🔸

#luontokirja #tietokirja #rikucajander #minervakustannus

Kommentit

Suositut postaukset