Täällä oli susia, Charlotte McConaghy.

 Täällä oli susia, Charlotte McConaghy.

⭐⭐⭐⭐



"On vain yksi eläin, joka ulvoo metsässä öisin." 

-Angela Carter

"Inti Flynn saapuu Skotlannin ylämaille kaksossiskonsa Aggien kanssa. Inti johtaa biologitiimiä, jonka tehtävänä on vapauttaa susilauma takaisin luontoon. Varautunut Inti alkaa laskea suojauksiaan huomatessaan, että sudet sopeutuvat: sekä luonnolla että hänellä itsellään on mahdollisuus parantua menneisyyden haavoista. Mutta sitten lähistöltä löytyy maanviljelijä kuolleena, ja syyttävät sormet osoittavat Intin rakkaita susia."

🔸

Mielestäni tässä kirjassa on kaksi teemaa: susien suojelu ja vaikeat ihmissuhteet. Valitsen keskittyä susien suojeluun vaikka todellisuudessa kirjassa paneuduttiin ihmissuhteisiin ja niiden sotkuihin enemmän. Ilahduin että kerrankin löysin nykyaikaisen romaanin jossa susia kuvataan realistisesti, eikä vain vihata ja pelätä kuten niin monissa muissa tarinoissa (ja nykymaailmassa) valitettavasti tehdään. Ihanaa että joku uskaltaa sanoa ääneen että haluaa susia suojeltavan, että ne kuuluvat luontoon! Surua ja kuolemaakin kirjassa kuitenkin on, eläinten ja ihmisten, joten mikään järin iloinen kirja ei ole kyseessä.

🔸

Kirjan juoni on vauhdikas, ja teksti vetää lukijan pauloihinsa. Irti on vaikea päästää, itse päädyin lukemaan kirjan yhdessä päivässä. Ainostaan lopussa petyin tähän hieman, kun tapahtumat äkkiä menivätkin valtavalla vauhdilla enkä meinannut enää pysyä perässä, ja sitten kaikki loppuikin. Henkilökohtaisesti kirjan loppuratkaisu oli minulle hieman pettymys, mutta 99% lukukokemuksesta oli kyllä hyvää joten lämpimästi suosittelen kirjaa muillekin.

🔸

#täälläolisusia #charlottemcconaghy 

 #wsoykirjat #oncetherewerewolves

 #booksaboutwolves

Kommentit

Suositut postaukset