Auschwitzin tanssija, Edith Eger.

 Auschwitzin tanssija, Edith Eger.

⭐⭐⭐⭐

Arvostelukappale pyydetty kustantajalta, kiitos Intokustannus

Kirjan kuvaus: "Edith Eger joutui kuusitoistavuotiaana perheinensä Auschwitzin keskitysleirille. Vanhempiensa kuoleman jälkeen Eger joutui tanssimaan Josef Mengelelle selviytyäkseen hengissä. Kun vangit vihdoin vapautettiin vuonna 1945, Eger löytyi ruumiskasasta, juuri ja juuri elossa. Sodan jälkeen hän pakeni Yhdysvaltoihin ja opiskeli psykologian tohtoriksi. Eger auttoi potilaitaan käsittelemään traumojaan samalla, kun hän kamppaili omien muistojensa kanssa. Lopulta hänen oli kohdattava menneisyytensä voidakseen antaa anteeksi - itselleen."

🔸

Edith Eger on aivan uskomaton nainen. Hän on selvinnyt niin paljosta, ja silti hän jaksaa vielä auttaa muita! Kirjana Auschwitzin tanssija on koskettava, surullinen ja toiveikas. Tätä ei ehkä kirjan aiheesta uskoisi, mutta sanoisin että toivo on tämän kirjan vahvin teema. Toivon avulla Edith jaksoi selviytyä.

🔸

Kirjassa on paljon hyvin tarkkanäköistä ja rehellistä psykologista pohdintaa. Se erottaa kirjan monesta muusta selviytymistarinasta. Tekstistä todella huomaa että Edith on psykologian vakaa ammattilainen. Tekstissä otetaan huomioon myös tarinan pienetkin yksityiskohdat, ja silti kokonaisuus on sujuva, joten selvästi Edithillä on myös kirjallisia lahjoja. Lisäsinkin lukulistalle myös hänen toisen kirjansa joka ohjaa anteeksiantoa.

🔸

Annan kirjalle neljä tähteä, ja suosittelen sitä lämpimästi. Jos holokaustista kertovat kirjat ovat sinulle normaalisti liian surullisia, luulen että voisit kuitenkin pitää tästä kirjasta. Ja jälleen kerran pitää sanoa, että nämä tarinat pitää kertoa. Kukaan ei saa ikinä unohtaa mitä kerran on tapahtunut, olemme sen velkaa koko ihmiskunnalle.

🔸

Pientä miinusta annan kirjan nimestä. Tanssi ei oikeasti ole kovin suuressa roolissa tässä kirjassa. Alkuperäinen nimi The Choice, valinta, olisi ehkä toiminut paremmin.

🔸

Kommentit

Suositut postaukset