Kirke, Madeleine Miller.

 Kirke, Madeleine Miller.

⭐⭐⭐⭐⭐


"Millainen olento sisälläni odottaa?"

🔸

Takakannen teksti: "Kirke varttuu isänsä, auringonjumala Helioksen saleissa. Nuori nymfi on syrjitty ja kiusattu omiensa parissa, joten hän hakeutuu pian ihmisten seuraan. Kun Kirke rohkenee uhmata jumalia, hänet karkotetaan kauas Aiaian-saarelle. Saaren yksinäisyydessä Kirke koulii itsestään mahtavan noidan ja kasvaa oman elämänsä vahvaksi valtiattareksi. Vaikka näyttämönä on mystinen jumalien, hirviöiden ja nymfien maailma, Kirke on sisimmältään aivan kuin kuka tahansa meistä. Ja vaikka Kirke tunnetaan noitana joka taikavoimillaan muutti Odysseuksen miehet sioiksi, hän on myös nainen ja omistautuva äiti. Ja kyllä, huonosti käyttäytyviä miehiä eksyy Kirken saarelle: sikala täyttyy."

🔸

Vihdoin sain minäkin aikaiseksi lukea Kirken, ja voi miten iloinen olen että luin tämän! Kirken tarina on kyllä surullinen ja täynnä yksinäisyyttä, mutta silti kaunis. Kirjassa käydään läpi alusta alkaen kuolemattoman Kirken elämään. Vuosisatojen varrella tutustutaan useisiin jumaliin, sankareihin ja muihin hahmoihin jotka ovat monelle Kreikan taruista tuttuja. Kirke liittyy niin kovin moneen kreikkalaiseen tarinaan, vaikka hän kokikin itsensä ulkopuoliseksi. Muiden silmin katsottuna hän on kuitenkin vakaa voima suurien tarinoiden taustalla.

🔸

Millerin teksti on runollista ja sydämellistä. Surullisetkin kohtaukset olivat kauniita lukea. Koin kirjan myös feministisenä, sillä niin usein miehet sortavat Kirkeä mutta hän ei kaadu, ja lopulta hän on sydämessään vahvempi kuin kukaan muu.

 🔸

Annan kirjalle täydet viisi tähteä, ja suosittelen sitä lämpimästi kaikille. Kirjassa on vanhoja taruja, suurta seikkailua, rakkautta, pettymystä, itsensä löytämistä ja sopeutumista. Uskon että jokainen voi saada tästä tarinasta jotain itselleen.

🔸

PS. Kirjassa on mukana ihana kartta! Muutenkin tämä on mielestäni erittäin kaunis kirja. 🧡

🔸



Kommentit

Suositut postaukset