Mitä männyt näkevät, Anna Soudakova.

 Mitä männyt näkevät, Anna Soudakova.

⭐⭐⭐⭐⭐

"Vuonna 1936 Juri juhlii Leningradissa viidettä syntymäpäiväänsä tietämättä, että kesän lopussa hänen maailmansa hajoaa: vanhemmat vangitaan ja hän joutuu siskoineen kaukaiseen Uzbekistaniin. Vuosien kuluttua sisarukset palaavat Leningradiin ja oppivat, ettei isänmaan vihollisen lapsella ole mahdollisuuksia. Sinnikäs Juri kamppailee silti eteenpäin ja saa perheen, jonka kanssa muuttaa Neuvostoliiton hajottua Suomeen. Alkaa maahanmuuttaja-aika, johon liittyy ulkopuolisuutta ja koti-ikävää, mutta myös iloa ja lämpöä tattarintuoksuisissa keittiöissä."

🔸

Mitä männyt näkevät, kysyy kirjan nimi. Vastaus on että kauheuksia.

Tämä kirja kertoo yhden suvun traagisen tarinan siitä, miten julma oli Neuvostoliitto, miten hullusti viattomia ihmisiä tuomittiin ja teloitettiin, miten vihollisen lapseksi leimattu kasvaa maailmassa jossa kaikki epäilevät häntä, ja miten lapsi taistelee loppuun asti vanhempiensa puolesta. Tarina on järkyttävä ja surullinen, mutta se on kirjoitettu lämmöllä ja rakkaudella. Se tarjoaa lukijalle suoran kuvan Neuvostoliiton toiminnasta ja perhesiteiden tärkeydestä.

🔸

Kirja teki minuun syvän vaikutuksen. En hetkeen ole kirjaa lukiessani itkenyt, mutta tässä itkin, mäntyjen luona. Ymmärrät tämän jos itse luet kirjan. Esikoiskirjaksi tämä on hyvin vaikuttava - kiitos Anna Soudakova että kerroit meille sukusi tarinan. 

🔸

Suosittelen tätä kirjaa lämpimästi kaikille. Mielestäni se sopisi hienosti esimerkiksi lukiolaisille historian kurssin oheislukemiseksi. Teoksen tulisi kuulua myös Venäjän kirjallisuuteen ja koululaisten opetukseen. Maailman nykytilassa tämä on tärkeä luettava kaikille.

🔸



Kommentit

Suositut postaukset