Suomalainen Kansanusko - Samaaneista saunatonttuihin.

Suomalainen Kansanusko - Samaaneista saunatonttuihin. Risto Pulkkinen.

"Mitä suomalaiset ovat ajatelleet itsestään, tämänpuoleisesta ja tuonpuoleisesta, maailman synnystä ja lopusta? Tontut, maahiset ja haltijat ovat olleet meille arkipäivää vielä hyvin vähän aikaa sitten, ja vanhan kansan ja nykyihmisten uskomusten väliltä löytyy yllättäviäkin yhteyksiä. Kansanusko ei ole vain kokoelma outoja uskomuksia ja rituaaleja, vaan kokonainen toimiva maailmanselitys ja tapa hahmottaa olemassaoloa. Suomalainen kansanusko tarjoaa kiehtovan matkan haltioiden, noitien, maahisten ja menninkäisten maailmaan."

🔸

Tämä kirja oli huomattavasti helppolukuisempi kuin aiemmin lukemani Suomalaisten muinaisusko teos. Toki tämä on huomattavasti uudempi, vuonna 2014 tehty, joka selittää kokemusta paljon. Tässä kirjassa käsitellään enemmän eri aiheita, mutta ehkä hieman pintapuolisemmin. Itselleni tämä tapa kuitenkin sopi mainiosti.

🔸

Kirjassa esitellään laajaasti Suomalaisen muinaisuskon perusteet kuten maailman synty, elämä, kuolema, taruolennot ja taiat. Informatiivisen tekstin lisäksi kirjassa on paljon tarinoita ja lainauksia. Näitä oli todella kiinnostava lukea. Mukana on myös muutamia karttoja joissa näkee missä päin Suomea tekstissä kuvatut paikat ovat, tämä toi mukavan lisän tekstiin! Itse pidin eniten osioista joissa kerrottiin kotitontuista, maahisista ja hiisistä. Nyt minäkin osaan houkutella kotitontun talooni ja tiedän mitä antaa pyhimyspuulle! 

🔸

En anna kirjalle arvosanaa koska tietokirjalle on sellaista mielestäni melkein mahdoton antaa. Pidin kirjasto kovasti ja lämpimästi suosittelen tätä kaikille muillekin joita kiinnostaa muinaisusko ja myytit. Tämä kirja sopii perusteokseksi josta seikkailu muinaisuskoon on helppo aloittaa.

🔸

#suomalainenkansanusko #suomalainenmuinaisusko 

Kommentit

Suositut postaukset