Jäkälät ja sammalet Suomen luonnossa.

Jäkälät ja sammalet Suomen luonnossa, Jouko Rikkinen.


Otavakustannus


Minun kiinnostukseni erilaisia sammaleita kohtaan nousi tänä syksynä aivan uusiin lukemiin, kun biologi-ystäväni lainasi minulle tämän kirjan. 💚 Tässä taskuun mahtuvassa tunnistusoppaassa kasvitieteen professori Jouko Rikkinen esittelee lukijalle 274 Suomessa tavattavaa sammal- ja jäkälälajia. Eri lajeja löytyy kyllä yli kaksituhatta, mutta tässä ne yleisimmät.

🔸

Kirja on tehty kevyeksi ja kätevän kokoiseksi jotta se kulkisi helposti maastossa mukana. Jokaisesta esiteltävästä sammal- ja jäkälälajista on tarkka kuva, nimi (myös latinaksi), kuvaus ulkonäöstä ja koosta sekä selvitys yleisimmistä kasvupaikoista. Lisäksi alussa on yleistä tietoa sekä sammalista että jäkälistä.

🔸

En anna tietokirjoille arvosanoja, mutta voin kertoa että tämä kirja on erittäin näppärä jos haluat tunnistaa tietyn sammalen tai jäkälän, tai vain oppia lisää lajeista. Teksti ja kuvat ovat kuitenkin melko pieniä kirjan koon vuoksi, ja tämä vaikuttaa mielestäni hieman negatiivisesti kirjan luettavuuteen. Oli kuitenkin kiva kulkea metsässä tämä kirja kädessä ja tunnista eri lajeja, ison opuksen kanssa tämä ei onnistuisi.

🔸



Kommentit

Suositut postaukset