Esittelyssä puutarhakirjoja

Olen onnekas sen suhteen, että kaveripiirini kuuluu biologi joka on innostunut viherkasveista, ja etenkin siemenestä alkaen itse kasvattamisesta. Hänen innoittamana olen minäkin alkanut siemenestä kasvattamaan avokadoa ja sitruunaa, ja sain häneltä lainaan nämä aiheeseen liittyvät kirjat! Tietokirjoja on vaikea arvioida, mutta kirjoitan näistä lyhyet esittelyt.

🍋

Sitrushedelmiä omasta puusta ja puutarhasta on hyvin kattava opas sitruunan kotikasvatukseen. Se todella voi onnistua myös Suomen leveysasteilla, kunhan olet valmis näkemään hieman vaivaa! Kirjassa on hyvin yksityiskohtaiset neuvot joka vaiheeseen ja jopa reseptejä eri multaseoksille. Jos haluat kasvattaa sitruunoita, neuvon että aloitat tästä kirjasta!

🥭

Kasvitarha ikkunalla antaa laajat neuvot eri lajien kotikasvatukseen. Haluaisitko kotiisi kasvamaan esimerkiksi mangon, kaakaon, kahvin tai appelsiinin? Tämä kirja antaa neuvot kaikkiin näihin, ja muihin. Kaikki kasvit eivät toki tuota satoa, mutta kivoja huonekasveja niistä voi silti saada.

🍊

Molempien kirjojen kirjoittaja on ruotsalainen Eva Rönnblom, puutarhajournalisti ja piirtäjä joka on kirjoittanut useita viljelyoppaita. Hän myös todella tietää mistä hän puhuu, sillä hän kasvattaa itse omat sitruunansa! Suosittelen näitä molempia oppaita kaikille jotka ovat kiinnostuneita itsekasvatetuista viherkasveista ja pienimuotoisesta viljelystä.

🍍

Ps. Kuvassa kirjojen välissä minun ruokakaupan sitruunansiemenestä kasvattama sitruunapuu, jolla on ikää noin 1 vuosi tällä hetkellä. 😊

🍎

#minervakustannus #evarönnblom 

Kommentit

Suositut postaukset