Suorittajan mieli, Emilia Kujala.

 Suorittajan mieli, Emilia Kujala.

"Tunteitaan ja ajankäyttöään hallitsevia ihmisiä ihaillaan, ja hyvä itsekontrolli onkin hyödyllinen ominaisuus. Ylikontrolliin taipuvainen vaatii kuitenkin itseltään liikaa ja kokee helposti riittämättömyyttä ja ulkopuolisuutta. Taipumus vaikuttaa usein myös uupumuksen ja niin kutsutun korkean toimintakyvyn masennuksen ja ahdistuksen taustalla. Kirja tarjoaa uusia oivalluksia ja hyvät käytännön työkalut lempeämmän ja joustavamman suhtautumisen opetteluun."

🔸

En aina ole jaksanut keskittyä self help -kirjoihin, mutta tämä kirja kannatti lukea! Vaikka kirja ei ketään paranna, tarjoaa se lukijalle tilaisuuden tarkastella omia toimintatapoja ja antaa työkaluja niiden kehittämiseen. Kirjassa on mukana tavallisten ihmisten kertomuksia mielen ylikontrollista, sekä kirjailijan, psykoterapeutin, ajatuksia ja kokemuksia.

🔸

Lukeminen oli hyvin henkilökohtainen kokemus, mutta sen verran voin matkaani avata, että tämän myötä tajusin taas vähän paremmin että kaiken ei tarvitse olla valmista jotta voin välillä levätä, ja lepoa ei kuulu ansaita raatamisella, vaan ihan jokainen keho ja mieli tarvitsee lepoa. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta toisille meistä näin ei ole.

🔸

En anna tietokirjoille tähtiä, mutta itse pidin kirjasta ja suosittelen tätä lämpimästi kaikille joille takakannen esittelyteksti kuulostaa tutulta! 😊

🔸

Kommentit

Suositut postaukset