Pohjoismaiset taruolennot, Johan Egerkrans.

 Pohjoismaiset taruolennot, Johan Egerkrans.

⭐⭐⭐⭐⭐


"Pohjoisen pimeissä metsissä, syvissä järvissä ja korkeilla rinteillä piilottelee suuri joukko salaperäisiä olentoja. Emme näe niitä, mutta ne muistuttavat itsestään monin tavoin. Kun joku katoaa metsään, kun tuuli kantaa korviisi oudon äänen tai kun maito happanee yön aikana, silloin ovat työssä yliluonnolliset voimat."

🔸

Monet tuntevat Kreikan tarut ja viikinkien jumalat, mutta vanhanajan pohjoismaiset taruolennot ovat useille vieras aihe, osittain myös itselleni vaikka nyt viime aikoina olenkin asiaa korjannut. Tämä Johan Egerkransin kirja on periaatteessa lasten kirja, mutta mielestäni tämä on loistava tapa aikuisellekin tutustua menneisiin uskomuksiin. En myöskään lukisi tätä ihan pienille lapsille, sillä esimerkiksi pahojen olentojen kuvat ovat melko pelottavia ja tarinat voivat viedä pieniltä yöunet.

🔸

Teoksessa on jokaisen taruolennon kohdalla kaunis, taiteellinen kuvitus sekä kuvaukset olennoista, joistain pidempiäkin tarinoita. Voin suositella tätä kirjaa lämpimästi kaikille joita taruolennot kiehtovat! Meillä Pohjolassakin on paljon rikkaita perinteitä ja vivahteikkaita uskomuksia joista ei nykyään enää juurikaan kuule. Valitettavasti kirja on tällä hetkellä loppuunmyyty, mutta aina voi toivoa uutta painosta jos haluaa tämän omakseen. Minä annan kirjalle täydet viisi tähteä.

🔸

#minervakustannus #pohjoismaisettaruolennot #johanegerkrans


 

Kommentit

Suositut postaukset