Sarvijumala, Magdalena Hai.

Sarvijumala, Magdalena Hai.

"Lauri herää sairaalasta kohtalokkaan auto-onnettomuuden jälkeen, eikä muista sitä edeltävistä tapahtumista paljoakaan. Äiti on kuitenkin kuollut ja koko elämä nuljahtanut uomistaan. Kun Lauri aloittaa hitaan toipumisen pikkukylässä tätinsä luona, hänellä on epämiellyttävä tunne, ettei kaikki ole aivan kohdallaan. Kuolleet eivät pysy kuolleina eikä naapurin kaunis Vilja-Maaria halua elää. Kun ikkunan taakse ilmestyy jättimäinen sarvipäinen hahmo, Lauri alkaa nähdä kiihdyttäviä ja kammottavia unia, jotka tuntuvat aivan liian todellisilta."


Tämän vuoden lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia voittaja vaikutti niin mielenkiintoiselta että pakkohan se oli lukea itsekin. Ja kyllä tämä on ehdottomasti palkintonsa ansainnut. 🙌 Mielestäni tämä on nimenomaan nuorille erittäin hyvä kirja, johon varmasti moni nuori voi samaistua. Kirjassa kuvattiin hyvin rasismia, nuorten elämää koronarajoitusten aikana ja kasvamisen kipukohtia. Kummitustarina oli sitten ekstraa siihen päälle. En sanoisi että kirja olisi varsinaisesti pelottava, mutta jännittävä se on ja teksti pitää lukijan otteessaan! Loppuratkaisu oli ehkä minun makuuni vähän laimea, mutta kokonaisfiilis tästä teoksesta oli erittäin hyvä.


Jos kaipaat lahjaa/lukusuositusta noin 15-20 vuotiaalle niin suosittelen tätä ehdottomasti. Vanhemmillekin tämä on hieno lukukokemus, mutta kirjasta kyllä huomaa että se on nuoria varten kirjoitettu. Ja hyvä näin! Kirjakauppojen sivuilla ikäsuositus on jossain 12+ ja jossain 13+, mutta pakko sanoa että itse en välttämättä alle 15 vuotiaalle tätä ostaisi.


Kommentit

Suositut postaukset