Yllätysori, Merja Jalo.

Yllätysori, Merja Jalo.

"Kikka Lahti käy ratsastamassa Nummelan Ponitallilla. Hän haaveilee omasta hevosesta, mutta perhe ei asiasta innostu. Hevosmarkkinoilla Kikka näkee Husaarin, kauniin ja villikäytöksisen orin. Vastoin kaikkia odotuksia Kikan perhe palaa markkinoilta hämmentyneinä hevosen omistajina, ja orin kesytys alkaa.

Husaarin kesyttämisen aikoihin ponitallin alkeiskurssille tulee uusi oppilas. Tepa valloittaa välittömästi tallin naistenmiehen Repen, mutta herättää tyttöjen epäilykset. Tepa vaikuttaa kokeneelta ratsastajalta ja on aivan liian kiinnostunut ponitallin hevosten valmennusnikseistä. Syksyn suurena kilpailupäivänä kasaantuneet arvoitukset ratkeavat ja Husaari osoittautuu todelliseksi yllätysoriksi."


Voi mitä lapsuusmuistoja ja nostalgiaa sain kun luin uudelleen Yllätysorin! Tämä kirja on aikoinaan jo vuonna 1977 aloittanut Nummelan ponitalli sarjan, jossa on tällä hetkellä ilmestynyt hurjat 97 osaa, ja lisää tulee yhä! Minusta tuntuu että jokainen hevosista pitänyt lapsi on lukenut näitä kirjoja jossain kohtaa lapsuuttaan / nuoruuttaan.

Minulla on tosiaan hyviä muistoja näistä kirjoista. Muistan että halusin olla yhtä hyvä ratsastaja kuin Kikka, ja unelmieni hevonen oli tietysti Husaari. Nämä kirjat tarjosivat lapsuudessani hevosia, ystäviä, kevyttä huumoria ja seikkailuja. Niin oli yhä. Sen sijaan hevosten käsittelytavat surettivat tässä suuresti, koska nykyään tiedän paremmin. Olen iloinen että nykyään vallalla on myönteisempi koulutusilmapiiri, ja pakottaminen ja pelottelu toivottavasti ovat jo menneitä virheitä kaikkialla. Tästä huolimatta oli kyllä mukavaa lukea tälläinen lapsuusmuisto ja viettää taas aikaa Kikan kanssa!

Kommentit

Suositut postaukset