Talven lapset, Jennifer McMahon.

 Talven lapset, Jennifer McMahon.

"Vermontissa sijaitseva West Hallin kylä tunnetaan arvoituksellisista katoamistapauksista ja vanhoista legendoista. Mysteereistä suurin on Sara Harrison Shean tapaus vuodelta 1908, jolloin hänet löydettiin kuolleena keskeltä lumen peittämää peltoa vain kuukausi hänen pienen tyttärensä traagisen kuoleman jälkeen.

Shean entisellä maatilalla asuu 19-vuotias Ruthie äitinsä ja pikkusiskonsa kanssa. Eräänä aamuna Ruthie huomaa äitinsä kadonneen. Etsiessään vihjeitä äitinsä makuuhuoneesta Ruthie löytää Sara Harrison Shean salaisen päiväkirjan. Uppoutuessaan vuosisadan takaiseen mysteeriin Ruthie huomaa, ettei ole ainut, joka etsii jotakin kadotettua. Mutta kovinkaan routa ei voi peittää kaikkia salaisuuksia ikuisesti."


Talven lapset on luokiteltu kauhukirjaksi. Olihan siinä pelottaviakin kohtia, mutta sanoisin silti itse että tämä on dramaattinen ja jännittävä kertomus kuolemasta, ja tavallaan myös rakkaudesta. Pidin kyllä tästä kirjasta, ja juoni piti minut hyvin otteessaan niin että luin e-kirjan kahdessa päivässä. Vähän meni myös valvomiseksi lopulta kun oli pakko saada lukea loppuun asti.


Kirjan esittely antaa ymmärtää että aikatasoja ja päätarinoita olisi vain kaksi, mutta todellisuudessa aikatasoja on kolme ja päätarinoita mielestäni neljä. Tämä välillä hämmensi minua kun en pysynyt aina perillä missä vuodessa mennään ja mikä olikaan tämän henkilön tarinan alku ym. Olisin kaivannut ehkä enemmän kerrontaa ympäristöstä jotta olisin paremmin päässyt aina sen hetkisen aikatason henkeen mukaan. Loppua kohden tarina kuitenkin tiivistyy ja eri henkilöt aikajanoineen nivoutuvat yhteen muodostaen vuosikymmenien pituisen tarinan, jossa on surua ja petturuutta mutta myös rakkautta ja ikuisia siteitä ihmisten välillä. Kaikkiin kysymyksiin ei lopussa vastata, vaan lukija joutuu itse miettimään ratkaisut muutamiin juonenkäänteisiin.


Tämä on muuten kirjailija Jennifer McMahonin ensimmäinen suomennettu romaani! Englanniksi häneltä löytyy jo 11 kirjaa. Toivon että häneltä suomennetaan lisääkin kirjoja.

Kommentit

Suositut postaukset