Sumupuiden kirja, Anja Portin.

 Sumupuiden kirja, Anja Portin.

⭐⭐⭐⭐


Arvostelukappale pyydetty kustantajalta, kiitos S&S Kustantamo!

"Kun äiti on kadonnut kauheassa onnettomuudessa, Magda Mustalinnun on opittava selviämään yksin. Onneksi hän ei ole kokonaan yksin, onhan hänellä Kastanja - paras koira maailmassa, jonka ansiota oikeastaan on, että Magda itse selvisi hengissä. Yhdessä he lähtevät etsimään Magdan tätiä, jota Magda ei ole koskaan tavannut. Matkallaan he eksyvät salaperäiseen paksuun sumuun, joka kätkee Usvavuoren huipun. Siitä alkaa unohtumaton seikkailu maailmassa, jota hallitsevat sumupuut ja niistä vanhin, kaiken elämän lähde, jättiläismäinen Ikikaarna."


Sumupuiden kirja on aivan valtavan kaunis nuorten seikkailu- ja luontokirja, jonka kantavia teemoja ovat minusta luonnonsuojelu ja erilaisuuden hyväksyminen. Teemat on kiedottu tiukasti mukaan juoneen joka pitää lukijan otteessaan. Ainoastaan lopussa juonta on ehkä hieman pitkitetty ja asiat olisivat voineet tapahtua vähän nopeammin, mutta kokonaiskuva korvaa tämän. Juoni eteni eri suuntaan kuin mitä minä itse kirjan alusta arvelin, mutta hyvä näin sillä nyt mukana oli paljon muutakin kuin vain Magdan kasvutarina.


Minulle parasta kirjassa luonnonsuojelun lisäksi oli Magdan ja hänen koiransa Kastanjan tiivis ystävyys - ilman toista ei ole toista. Voi Magda, minä niin tiedän sen itsekin. Onneksi tässä kirjassa koiralle ei käy mitään joten tämän voi lukea ilman huolta siitä.


Annan kirjalle neljä tähteä viidestä, mielestäni se onnistuu hienosti tuomaan esiin suvaitsevaisuutta ja luonnon suojelemisen tärkeyttä sekä samalla kertoo jännittävän tarinan. Kirjaa suositellaan 9-12 vuotiaille, mutta minä kyllä suosittelen tätä lämpimästi myös kaikille aikuisille. Mielestäni nuorelle lukijalle tämä on mahtava lahjaidea!


Kuvitus Paula Mela

S&S 2023




Kommentit

Suositut postaukset