Kivet kannot tähdet kuuta, Mitja Mikael Malin.

Kivet kannot tähdet kuuta, Mitja Mikael Malin.

⭐⭐⭐⭐

"Kansanuskon innoittama kuuden sarjakuvatarinan kokoelma: Muinaisuskosta ja kirkon sanomasta yhdistyi omaperäinen tarinakulttuuri. Kuolleet kokoontuvat kalmanmessuun, ja kekrittäret herättävät hämmennystä. Vainajalaan joutuneen sielun palauttamisesta kehkeytyy yllätyksellinen jännitystarina, ja lopulta jopa modernissa kerrostalossa tapahtuu kummia."

Olin lainannut tämän sarjakuvateoksen jo jokin aika sitten koska muinaisusko ja kansantarinat kiinnostavat minua, mutta tartuin tähän vasta nyt flunssaisena. Koin että väsyneet aivot jaksoivat syventyä tuijottamaan sarjakuvan yksityiskohtia paremmin kuin mitä ehkä olisin tehnyt terveenä. Nopeasti tämä toki silti oli luettu, mutta viihdyin tämän parissa kyllä, ja tuli olo että voisin lukea enemmän sarjakuvia!

Teos sisältää kuusi sarjakuvaa jotka ovat saaneet innoituksensa kansanuskosta. Itse pidin erityisesti metsänpeitto -tarinasta. Kaikki tarinat olivat hienosti ja tarkasti piirrettyjä ja kunnioittivat aihettaan mielestäni hienosti! Annan kirjalle neljä tähteä viidestä, ja suosittelen tätä kaikille sarjakuvien ja muinaisuskon ystäville. 

PS. Kiinnostava fakta: Kirjan nimi juontuu Mikael Agricolan Epäjumalien luettelon säkeisiin: "palvottiin myös paljon muuta/ kivet, kannot, tähdet ja kuuta".

Kommentit

Suositut postaukset