Pöllöt, metsiemme hiljaiset saalistajat.

Pöllöt, metsiemme hiljaiset saalistajat.

Matti Alasaarela, Esa Hohtola, Jari Peltomäki.

Docendo 2023.


"Pöllöt liikkuvat lähinnä hämärässä, eikä suuri osa suomalaisista ole koskaan nähnyt niitä luonnossa. Nyt niihin tutustuminen onnistuu tarvitsematta valvoa yökausia. Kirja esittelee kaikki kymmenen Suomessa pesivää pöllölajia upeilla kuvilla ja mukaansatempaavilla teksteillä."


Tämä oli aivan ihana tietokirja. ❤️ Teos esittelee kymmenen Suomessa pesivää pöllölajia ja kertoo jokaisesta lajista kattavat perustiedot useiden upeiden kuvien lisäksi. Parasta tässä on kuitenkin esittelyjen ja tietoiskujen välissä olevat luontokuvaajien omat kertomukset pöllöistä. Liikutuin syvästi tarinasta, jossa kuvaaja alkoi jättää hiiriä nälkiintyvälle pöllöemolle ja sen poikueelle. Mielestäni nämä kuvaajien kokemukset ovat arvokas lisä tietokirjaan.


Mitä jäin hieman kaipaamaan tästä upeasta kirjasta, oli pöllöjen äänet. Olisi ollut hienoa kuulla pöllöjen huhuilut, jos kirjaan olisi laitettu mukaan qr-koodit. Luin jokin aika sitten valaista kertovan tietokirjan jossa oli mukana qr-koodit joiden avulla pystyi kuuntelemaan valaiden ääniä, ja se oli mahtavaa. Mutta ilman ääniäkin tämä on upea luontokirja!


Suosittelen tätä kirjaa lämpimästi kaikille, ja uskon että esimerkiksi jokainen luontoharrastaja tykkäisi saada tämän lahjaksi. Kiitos tekijöille tästä hienosta tietokirjasta!

Kommentit

Suositut postaukset