Kipeästi, Margaret Atwood.

 Kipeästi, Margaret Atwood.

Tänä kesänä haastoin itseni lukemaan runoutta, ja teokseksi päätyi kehuttu uutuus Kipeästi. En tiennyt aiemmin että Margaret Atwood kirjoittaa myös runoja, minulle tuttuja kirjoja häneltä ovat Orjattaresi ja Testamentit. Myönnän myös suoraan että en tunne runoutta kovinkaan paljon ja viimeksi taisin lukea runokirjan lukiossa.

Tämä teos yllätti sillä että se oli niin helppolukuinen. Olin kuvitellut runojen lukemisen olevan vaikeampaa, mutta nämä olivat mielestäni kevyitä lukea. Luin tätä yleensä iltaisin sängyssä e-kirjana rentoutuakseni ennen nukkumaanmenoa. Pidin erityisesti monista luontoteemaisista runoista. Myönnän kyllä että osissa runoissa teemat menivät yli ymmärrykseni, mutta suurimmasta osasta kyllä pidin, ne olivat konstailettomia ja koruttomia, mutta silti täynnä tunnetta.

En anna teokselle arvosanaa, koska en ole lukenut runoja tarpeeksi voidakseni arvioida niitä luotettavasti, mutta kerron että pidin kyllä tästä kirjasta. Lisäksi tämä kyllä herätti halun lukea runoutta enemmän! Otan mielelläni vastaan suosituksia muista runoteoksista, listalla on vasta Heli Laaksosen Luonnos. 😊

Otava 2023. Suomentaja Hilkka Pekkanen

Kommentit

Suositut postaukset