Planetaarinen vaatekaappi, Sissi Penttilä ja Aku Varamäki.

Planetaarinen vaatekaappi, Sissi Penttilä ja Aku Varamäki.



"Kuinka monta vaatetta voi ostaa vuodessa niin että yksi planeetta riittää? Silmiä avaava tietokirja pureutuu vaateteollisuuden ongelmiin ja niiden ratkaisuihin."


Tämä viihteellisesti kirjoitettu tietokirja tarttui mukaani työpaikan kirjahyllystä jo alkukesästä, mutta arvostelun kirjoittamisessa kesti, tietokirjoja kun on aina vähän haasteellinen arvioida. Tämä tosin on kirjoitettu viihteellisellä otteella, joten sen lukeminen on paitsi informatiivista, myös hauskaa. Kirjailijoiden huumorintaju iskee ainakin minuun erittäin hyvin! 


Tosiasia siis on, että ympäristömme voi huonosti. Kulutamme liikaa luonnonvarojen riittävyyteen nähden ja nykyään vaateteollisuus on entistä isompi osa tätä noidankehää, pikamuodin ja helppojen verkkokauppojen kautta. Mutta ei hätää, tämä kirja tarjoaa myös ratkaisun: mediumismi. Sinun ei tarvitse siis luopua kaikesta ja pukeutua loppuikääsi vanhaan perunasäkkiin, vaan voit vain vähentää ostamista, lisätä korjaamista ja kierrättää vaatteita, ja kultainen keskitie on valmis! Tässä ote miten tästä kirjassa kerrotaan:


"Mediumismi ei vaadi sinua ryhtymään vegaaniksi tai aloittamaan lento- ja ostolakkoa. Mediumismi tunnustaa tosiasiat ja toteaa, että planeetan kannalta olisi toki parempi luopua kaikista ilmastosynneistä, mutta mitä jos nyt aloitettaisiin edes jostain. Maapallo ei tarvitse kourallista puristeja, jotka eivät ikinä osta mitään, parsivat vanhoja vaatteitaan hautaan asti ja painavat muutkin päästönsä nollaan. Tarvitaan pallollinen mediumisteja, jotka elävät hyvää elämää planeetan rajoissa takinliepeet hulmuten."


Tämän ja paljon muuta opit tästä kirjasta. Suosittelen tämän lukemista, itse heräsin tarkastelemaan omia tapojani tämän myötä. Suosittelen myös seuraamaan kirjailija Aku Varamäen somea, se on pullollaan hyviä juttuja ja käytännön esimerkkejä siitä, että planetaarinen pukeutuminen ei ole mistään luopumista! 😊

Kommentit

Suositut postaukset