Akhilleen laulu, Madeline Miller.

Akhilleen laulu, Madeline Miller.


"Tarina jumalista, kuninkaista, kuolemattomasta maineesta ja rakkaudesta."


Todetaan heti alkuun, että tämä arvostelu on ylistys tälle kirjalle. Akhilleen laulu varmasti yksi kauneimmista kirjoista jonka olen ikinä lukenut. Kertakaikkiaan upea lukukokemus!


Tarina alkoi ensin hieman hitaasti, ja pitkään tarinassa oli vain Patroklus. Odotin kovasti milloin päästäisiin Akhilleukseen, ja milloin tarunhohtoinen Troijan sota alkaisi. Mutta sitten kun Patroklus alkoi kertoa tunteistaan Akhilleusta kohtaan, luinkin tekstiä vain sydän pakahtuen ja toivoin että mitään sotaa ei edes tulisi. Mutta tottakai se tuli. Sodassakin kuitenkin tuli jopa lisää rakkautta ja uusia upeita henkilöitä tarinaan mukaan. Rakastin sitä miten varma Akhilles oli kaikesta, miten hän suojeli rakkaitaan ja piti tiukasti oman kantansa. Samoin rakastin miten hyväsydäminen Patroklus yritti pelastaa kaikki ketkä vain pystyi, vaikka näin hän asetti itsensä vaaraan.


Olen sanonut tämän ennenkin ja sanon nytkin: Millerin teksti on kuin runoutta, niin kaunista ja herkkää. Hän osaa tehdä tarinoidensa hahmoista uskomattoman syviä. Tekstin lukeminen on kuin seuraisi näytelmää, kaiken voi lähes nähdä edessään kirjan edetessä. 


Tämän kirjan loppu on yhtä aikaa yksi surullisimmista ja kauneimmista lopuista jonka olen lukenut. Itse asiassa luin viimeisen luvun uudelleen monta kertaa, koska teksti oli niin kaunista ja herkistyin lopusta niin kovasti.


Kiinnostivat sinua sitten antiikin tarut, rakkaustarinat tai seikkailut, suosittelen lukemaan tämän kirjan! Tämä on yksinkertaisesti ihmeellinen.

Kommentit

Suositut postaukset