Eat, pray, love - omaa tietä etsimässä. Elizabeth Gilbert.

Eat, pray, love - omaa tietä etsimässä. Elizabeth Gilbert.


Vihdoin minäkin luin tämän modernin klassikon joka monien lukijoiden mukaan on elämää mullistava! Tässä kirjassa Elizabeth Gilbert kertoo oman tarinansa ja miten muutti elämänsä. Pitkän ja kammottavan avioeron jälkeen hän lähtee vuodeksi maailmalle etsimään itseään. Ensin Italiaan opiskelemaan kaunista kieltä ja syömään ihanaa ruokaa, seuraavaksi Intiaan luostariin löytämään hengellistä johdatusta ja lopuksi Balille vanhan ennustuksen johdattamana. Matkalla parannetaan ruumis, sielu ja sydän.


Aluksi kirjaa oli melko raskas kuunnella. Elizabethin ero oli pitkä ja raskas, ja hän oli pitkään hyvin masentunut. Vaikka kuunnellessa tiesin, että hän pääsee matkalleen ja asiat varmaksi muuttuvat paremmiksi, niin tämä alkuosio New Yorkissa jopa hieman järkytti. Onneksi tämän jälkeen tulee Italia, jossa kaikki on jo paremmin. Italian ajan ruokakuvaukset ja lämminhenkiset ihmiset hurmaavat lukijan, niin elävästi Gilbert näitä kuvailee, vaikka samalla kamppailee masennuksen kanssa. Intiassa hän alkaa selvästi jo voida paremmin ja hänen hauskuttajan luonteensa peilaantuu tekstistä, ja Baliin mennessä kirja onkin jo hauskaa ja sydäntä lämmittävä luettavaa.


Ymmärrän kyllä miksi tämä kirja on vedonnut miljooniin lukijoihin. Vaikea avioero tarjoaa varmasti monella samaistuttavaa. Tämä äänikirja oli osa Eat, Pray, Love kymmenvuotista juhlajulkaisua, ja siksi lopussa oli Gilbertin terveiset jossa hän puhui paljon kirjan suuresta maineesta ja niistä tuhansista viesteistä joita hän on saanut. Ilmeisesti moni nainen on saanut tästä kirjasta rohkeutta valita itsensä ja jättää mahdollisesti huonon parisuhteen. Siksi on upeaa että Gilbert on jakanut haavansa ja sielunsa kaikille luettavaksi, minusta on kaunista että hänen matkansa auttaa muitakin. Siksi suosittelenkin tätä kirjaa ensisijaisesti ihmisille joilla on elämässä isoja muutoksia ja hankaluuksia, kuten ero tms. Muillekin tämä on toki kiinnostava kirja, mutta parhaan annin saavat varmasti ne jotka voivat samaistua tilanteeseen. ❤️

Kommentit

Suositut postaukset