Fortunan temppeli, Elodie Harper.

Fortunan temppeli, Elodie Harper.


"Amara on kulkenut pitkän matkan orjasta Pompeijin Sudenluola-bordellissa vaikutusvaltaiseen asemaan uudessa kotikaupungissaan Roomassa. Vapauksien hinta on kuitenkin ollut kova, eikä tie ole ollut vailla vihamiehiä.

Juonitellessaan vallasta Amara ei voi olla miettimättä niitä rakkaita, jotka joutui jättämään Pompeijiin. Hänen sisällään käyvät kamppailua unelma vapaudesta ja rakkaus ihmisiin, jotka hänellä voisi olla mahdollisuus pelastaa."


Fortunan temppeli on upea loppu Sudenluola -trilogialle. Tarina lähtee hieman hitaasti käyntiin ja alun tapahtumat Roomassa jäävät mielestäni hieman irrallisiksi kokonaistarinasta, mutta vauhtiin päästyään juoni kulkee sujuvasti eteenpäin. Jännitystä loppuratkaisusta pidetään yllä aivan viimeisiä sivuja myöten! Antiikin ajan historiafaneille tämä kirja on aivan ehdoton lukuelämys, sillä historiallisia tapahtumia niin Roomassa kuin Pompeijissa on tässä kirjassa mukana moninverroin enemmän kuin trilogian aiemmissa osissa.

Harper on hienosti kehittänyt kirjojensa hahmoja tämän trilogian aikana. Päähenkilöiden prioriteetit ovat matkan varrella muuttuneet, kun menetettävää on enemmän kuin ikinä ennen. Silti se suurin haave, vapaus, on yhä kaiken takana. Arvostan sitä että Harper antaa lukijoilleen lopun, ja tässä ei tarvitse jäädä arvailemaan päähenkilöiden kohtaloita. Jään toki ikävöimään tätä sarjaa ja sen henkilöitä, mutta tuntuu hyvältä että tarina sai arvoisensa päätöksen. Toivon että Harper kirjoittaa vielä paljon lisää historiallista fiktiota!


Kääntäjä Juha Ahokas

Bazar 2024

Kommentit

Suositut postaukset