Melkein Geisha, Minna Eväsoja.

Melkein Geisha, Minna Eväsoja.


"FT Minna Eväsoja kävi 1990-luvun alussa japanilaisen teekoulun. Sen jälkeen hän on asunut ja matkustanut Japanissa, opiskellut japanin kieltä ja japanilaista estetiikkaa harvinaiseen tapaan länsimaalaisena japanilaisten joukossa. Tässä kirjassa Eväsoja kertoo mitä on saanut kokea vuosikymmenen aikana. Hän katsoo japanilaista mielenlaatua, japanilaisten asennetta elämään, Kioton arkea, ja näkee länsimaisittain merkillisen, pahimmillaan mielettömän, parhaimmillaan hullunkurisen, ihastuttavan maan."


Rakastan lukea kirjoja joissa kerrotaan ihmisten kokemuksista itselle vieraista kulttuureista, eikä tämäkään kirja ollut poikkeus siihen! Minna Eväsojan kokemukset Japanissa ihastuttavat ja naurattavat, välillä taas kauhistuttavat ja tyrmistyttävät. Tylsää ei tämän kirjan parissa ole. Tosin tiedoksi, jos odotat että Melkein Geisha -kirja innostaa sinua matkustamaan Japaniin, niin minulle tuli päinvastainen olo. 😅 Kirjassa yksityiskohtaisesti kuvailtu ihmisruuhka ja kesän polttava kuumuus ei sovi minulle, minä olen pikemminkin samanlainen kuin Minnan sulhanen (ymmärrät viittauksen kirjan lukemisen jälkeen).


Kirjassa keskitytään kuvaamaan kirjailijan opintoja ja elämää Japanissa, mutta mukana on myös tietoa japanilaisesta kulttuurista, tavoista, yhteiskunnasta ja ihmisistä. Teksti soljuu sujuvasti eteenpäin ja pitää lukijan kiinnostuksen mukana koko ajan. Ainut pieni miinus tulee siitä, että vuosilukuja ei kirjassa oikein sanota. Itse haluaisin kuulla välillä missä vuodessa mennään nyt. Tämä tosin on vain makuasia, montaa muuta tämä tuskin häiritsee.


Pieni sisältövaroitus kirjasta: Mukana on mainintoja s€ksuaalisesta häirinnästä. Itseäni hieman järkytti miten kulttuuri, joka on yleisesti valtavan kohtelias ja korrekti, voi kuitenkin hiljaisesti sallia tälläistä. Ylipäätänsä kyllä moni seikka japanilaisessa tapakulttuurissa hämmästytti minua tämän kirjan myötä. Nostan hattua Minnalle miten hän on pärjännyt ja menestynyt opinnoissaan kaikesta tästä huolimatta!

Kommentit

Suositut postaukset