Malamanteri, Thomas Taylor.

 Malamanteri, Thomas Taylor.

⭐⭐⭐⭐

Kun mahdoton on mahdollista!

"Herbert Sitruuna on Aaverannan Hotelli Nautiluksen löytötavarapisteen hoitaja. Aina ei ole helppoa palauttaa hukattuja tavaroita oikeille omistajille ja erityisen vaikeaa se on silloin, kun kadonnut on ihminen. Kun Orvokki Parma ilmestyy etsimään hotellista kaksitoista vuotta aiemmin kadonneita vanhempiaan, lapset lähtevät kiehtovalle arvoitusten polulle, joka ei väistä merihirviö malamanteria. Mikä on tämä tarujen olento, joka vetää puoleensa ihmisiä ja joka voi toteuttaa toiveita? Ja mikä on silloin vaihtokaupan hinta?"


Tämä kirja oli hauska kokemus vakavampien aiheiden keskelle. Jännittävä mutta silti lämminhenkinen feel good -kirja. Ymmärrän täysin miksi tästä sanotaan että sopii 9-99 vuotiaille! Bongasin tämän teoksen kun mietin syntymäpäivälahjaa ala-asteella olevalle kummipojalle. Ostin tämän hänelle, mutta sitten kiinnostuin itse tästä vielä lisää kun huomasin että tämän on kääntänyt sanataituri Jaana Kapari-Jatta, ja päädyin lukemaan tämän itsekin e-kirjana.

Kirjassa seikkaillaan Aaveranta -nimisessä kaupungissa, joka on mystinen ja jännittävä rantakaupunki. Kaupungin väestä löytyy monenlaista hahmoa, kuten kirjakaupan merenapina ja ihana kissa Erwin joka on paljon enemmän kuin vain kissa. Ihailen kirjailijan mielikuvitusta kun hän on keksinyt niin valloittavia hahmoja! Ja ihailen myös kääntäjä Kupari-Jattaa jälleen kerran, sillä tässäkin kirjassa suomennokseen keksityt sanat ovat aivan mahtavia. 

Suosittelen tätä teosta niin lapsille kuin aikuisille. Kyllä aikuisellekin tekee välillä hyvää lukea vanha kunnon hyvänmielen seikkailukirja, ja lasten- ja nuortenkirjoilla on paljon tarjottavaa kaikenikäisille lukijoille.

WSOY 2020. Suomentaja: Jaana Kapari-Jatta.



Kommentit

Suositut postaukset