Kyösti : asioita elämästä ja surusta

Kyösti : asioita elämästä ja surusta

Kirjoittaja: Kyöstin äiti

Toimittaja: Heidi Holmavuo

Fitra 2020.


"Asioita elämästä ja surusta kertaa ensimmäisen vuoden ajan elämää koiran kuoleman jälkeen. Tunteita, ihmisten reaktioita, itkuja kaupan kassalla, nauruja yhteisistä muistoista, valokuvia, talteen kerättyjä karvoja, ensimmäistä joulua, syntymäpäivää, kaikkea sitä mikä auttaa vaalimaan yhteistä muistoa.

Vaikka kirja käsittelee menetyksen tuskaa ja surua, se on silti kaunis kertomus jokaiselle luettavaksi. Eläimen menettäneelle kirja antaa luvan surra niin pitkään kuin ikinä tarvitsee ja niissä paikoissa, joissa ikinä haluaa. Sinulle, joka et ole kokenut lemmikin luopumisesta aiheutuvaa surua ja tuskaa, toimii kirja alustana tunteisiin, joita lemmikin menettänyt käy läpi sekä antaa tapoja käsitellä, ajatella ja olla lähellä ihmistä, joka on menettänyt vierellä kulkijansa ja parhaan ystävänsä."


Näin henkilökohtaista teosta ei oikein voi mielestäni arvioida, kirjahan on ikäänkuin surun murtaman ihmisen päiväkirja. Mitä siis sanoisin siitä? Sanoista tulee lähinnä mieleen kiitos, kiitos Kyöstin äidille tämän kirjoittamisesta. Koin itse saavani tästä vertaistukea, vaikka tämän lukeminen olikin itselle vain itkemistä uupumiseen asti. 💔 Arvostan miten kirjoittaja on uskaltanut avata sielunsa ja näyttää surunsa, yhteiskunnassa jossa suru yleensä on vain hiljaisuutta suljettujen ovien takana.


Kommentit

Suositut postaukset