Tulivuorikaupunki Kongossa, Marjo Mäenpää.

Tulivuorikaupunki Kongossa, Marjo Mäenpää.

⭐⭐⭐⭐1/2

Bazar 2023

Lukija: Elina Keinonen

"Marjo Mäenpää oli kolmekymppinen avustustyöntekijä, kun hän matkusti asemapaikalleen Goman kaupunkiin, Nyiragongo-tulivuoren juurelle. Kyseessä oli hänen ensimmäinen työkomennuksensa sotatoimialueella. Vaikka Goma ja Itä-Kongo olivat kriisialueita, seutu vaikutti Mäenpäästä ajoittain myös paratiisilta: ympäröivä luonto oli kaunis ja ilmanala afrikkalaisittain viileä, ihmiset ystävällisiä.

Vuodet Gomassa olivat osittain kuin matka menneeseen maailmaan. Kaupungissa yhdistyivät siirtomaa-ajan perintö kauniine huviloineen ja ikiaikainen afrikkalainen kulttuuri. Mutta toisin kuin siirtomaa-ajan Belgian Kongossa, Mäenpää ja muut eurooppalaiset olivat tulleet kohentamaan paikallisten elinolosuhteita. He saivat kuitenkin huomata, etteivät hyvät tarkoitukset aina johtaneet parhaimpiin lopputuloksiin."

🔸

Nyt on pakko sanoa, että tämä kirja on niin kiinnostava, että kaikkien tulisi tutustua tähän! Jos olet ikinä miettinyt mitä kehitystyö oikeastaan on ja mihin sitä tarvitaan, saat vastaukset tästä kirjasta. Mäenpää on alan ammattilainen joka kirjoittaa kehitystyöstä asiantuntevasti ja kriittisesti. Hän ei piilottele huonoja eikä hyviä puolia, vaan kertoo kaikki asiat suoraan sekä analysoi niitä taitavasti. Kirjasta saa perinpohjaisen kuvauksen Kongon nykytilanteesta ja alueella pitkään jatkuneesta kehitystyöstä.

🔸

Annan kirjalle neljä ja puoli tähteä. Se on kiinnostava, yllättävä ja rehellinen. Pidin siitä miten raskaimpien aiheiden lisäksi mukana oli myös arkielämän kommelluksia ja iloa. En olisi halunnut kirjan loppuvan, niin mielenkiintoista sen kuuntelu oli. Toivon todella että Mäenpää kirjoittaisi lisää kokemuksistaan avustustyöstä. Tai kävisi kanssani kahvilla ja kertoisi lisää elämästään! 😄

🔸

Ps.Intohimoni ja mielenkiintoni aiheeseen selittää, että olen itse ollut jo pitkään kiinnostunut kehitystyöstä ja yhdessä kohdassa harkitsin samankaltaista työtä. Onneksi on kirjoja joiden kautta pääsee kokemaan eri asioita! 💛


Kommentit

Suositut postaukset