Kirja-arvostelu: Unelma helposta työstä, Kikuko Tsumura.

 Unelma helposta työstä, Kikuko Tsumura.

⭐⭐

Into kustannus 2022. Kääntäjä Raisa Porrasmaa.

"Nainen etsii työtä, johon olisi lyhyt työmatka ja jossa ei tarvitsisi ajatella. Hänen ensimmäinen pestinsä on valvontakamerakuvan tarkkaileminen, ja se osoittautuu varsin vaivalloiseksi tehtäväksi. Naisen vaihtaessa työstä toiseen saamme seurata mitä erikoisimpia työtehtäviä, kuten elämänohjeiden laatimista riisikeksipakkauksiin. Uuden työuran edetessä käy yhä selvemmäksi, että kenties nainen etsiikin helpon työn sijaan jotain paljon tärkeämpää."

🔸

Olisin kovasti halunnut pitää tästä kirjasta, mutta ei. Time-lehti on jopa lisännyt tämän kirjan 100 kirjan listalle jotka jokaisen pitäisi lukea, mutta valitettavasti minä koin kirjan tylsäksi. Kirjan sanoma kyllä välittyy hyvin, mutta sen olisi voinut tehdä vähän nopeatempoisemmin. Nyt juoni kulkee eteenpäin verkkaisesti samalla kun nainen (jonka nimeä ei ikinä mainita) kokeilee muutamaa eri työtä. Työtehtäviä käydään läpi hyvin yksityiskohtaisesti ja hitaasti, ja tämä tuntuu pitkäveteiseltä. Mukana on myös paljon kertomista ruuasta ym asioista joista välillä ihmettelin miten ihmeessä ne liittyvät juoneen ja kirjan teemaan. Joku toinen voi kokea nämä seikat hyvinkin kiinnostaviksi ja rikastuttaviksi, mutta minä olisin halunnut kuulla enemmän työuupumuksesta jonka nainen oli kokenut, ja syistä jotka johtivat siihen. Lukukokemukseeni vaikutti siis myös omat odotukset kirjasta, jotka eivät sitten täyttyneet.

🔸

Annan kirjalle vain kaksi tähteä, mutta uskon että jos olet esimerkiksi kiinnostunut japanilaisesta kulttuurista niin saatat nauttia tästä kirjasta todella paljon!

🔸




Kommentit

Suositut postaukset